Benetton: Πτώση της μετοχής μετά την πρόβλεψη για χαμηλότερα κέρδη

Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2005 12:38

ΤΙΣ μεγαλύτερες απώλειες, σε ποσοστό της τάξης του 12%, σημείωσαν μέσα σε χρονικό επτά ετών, οι μετοχές της Benetton Group SpA, μετά την ανακοίνωσή της, ότι τα κέρδη της και οι πωλήσεις της θα μειωθούν το 2005.

Τα καθαρά κέρδη θα είναι περίπου 6% των πωλήσεων φέτος, έναντι 7,3%, που ήταν το 2004, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Benetton, μετά το κλείσιμο των Χρηματιστηρίων στις 4 Μαρτίου. Οι πωλήσεις, προβλέπεται να μειωθούν από 1,62 δισ. ευρώ (2,14 δισ. δολ. ΗΠΑ), έως 1,65 δισ. ευρώ, έναντι 1,69 δισ. ευρώ, το 2004, σύμφωνα με την εταιρεία.

«Οι καταναλωτές, δαπανούν λιγότερα, καθώς αυξάνεται η ανεργία και η αίσθηση στην αγορά θα παραμείνει ιδιαίτερα αρνητική», ανέφερε, ο επικεφαλής της, Silvano Cassano. Οι λιανικές πωλήσεις στις 12 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που συναλλάσσονται με το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα εννέα μηνών, τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με σχετική έρευνα του Bloomberg News. Η Benetton, η μεγαλύτερη εταιρεία ένδυσης της Ιταλίας, θα μειώσει τις τιμές, σε μια προσπάθεια τόνωσης της ζήτησης.

Ο Cassano, 48 ετών, εκτιμά, ότι η οικονομία της Ιταλίας και της Γερμανίας θα χειροτερεύσουν φέτος, με το ΑΕΠ να αυξάνεται χαμηλότερα του 1%. Και οι δύο χώρες μαζί, αποτελούν το 55% των εσόδων της Benetton, σύμφωνα με παρουσίασή του προς τους επενδυτές. Οι καταναλωτές αυξάνουν τον προϋπολογισμό τους σε θέματα τιμής, παρά ποιότητας», κατέληξε.

Οι μετοχές της Benetton, υποχωρούσαν 1,08 ευρώ, φθάνοντας στα 8,22 ευρώ η μία, στις 10:19' π.μ., στο Μιλάνο, τοπική ώρα και σημείωναν τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των 1.677 μετοχών των εταιρειών, που απαρτίζουν τον MSCI World Index. Τα στοιχεία της Benetton για τη χρήση του 2004, είναι προκαταρκτικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα