Punjab National Bank: Ιδιαίτερα μεγάλη η ζήτηση των μετοχών της

Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2005 13:46

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ, διπλάσιες των 80 εκατ. μετοχών, που πουλά, δέχθηκε η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ινδίας, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, Punjab National Bank, προς ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές.

Η τράπεζα, που επιδιώκει να αντλήσει 31,2 δισ. ρουπίες (714 εκατ. δολ.), με στόχο την αύξηση του δανεισμού, προσφέρει τις μετοχές της, από 350 έως 390 ρουπίες η μία. «Είχαμε προσφορές περίπου δύο φορές του αριθμού αυτών που προσφέρουμε, μέσα σε 30 λεπτά της ώρας», ανέρφερε ο C.P. Swarankar, γενικός διευθυντής της τράπεζας.

Οι δανείστριες της Ινδίας, όπως η Punjab National, η HDFC Bank Ltd. και η Dena Bank, αντλούν κεφάλαια, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη ζήτηση για πιστώσεις. Η Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας, διατηρεί στα χαμηλότερα επίπεδα 32 ετών, τα βασικά επιτόκια δανεισμού από το 2003, τονώνοντας την ανάπτυξη, η οποία είχε τους ταχύτερους ρυθμούς μέσα σε 15 χρόνια, τη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου του 2004.

«Οι πιστώσεις, αυξήθηκαν πολύ το τελευταίο εξάμηνο και οι τράπεζες πηγαίνουν πολύ καλά, σε μια περίοδο που η οικονομία διατηρεί τη μεγάλη της ανάπτυξη», ανέφερε ο K.K. Mittal, ο οποίος διαχειρίζεται 2 δισ. ρουπίες σε μετοχές με την Escorts Mutual Fund, που εδρεύει στο Ν. Δελχί και σκέφτεται να προχωρήσει σε αγορά μετοχών της τράπεζας.

Οι μετοχές της Punjab National, σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση, φθάνοντας στςι 475,2 ρουπίες, στο Χρηματιστήριο του Mumbai, στις 11:50' π.μ. Το τελευταίο εξάμηνο, έχουν κερδίσει συνολικά ποσοστό της τάξης του 72%.

Σύμφωνα με τον υπουργό της χώρας, P. Chidambaram, το Σάββατο, στόχος της κυβέρνησης είναι η οικονομική ανάπτυξη με ρυθμό τουλάχιστον 8%, τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου του 2006. Ο ίδιος εκτιμά, ότι η οικονομική ανάπτυξη της Ινδίας φέτος, θα έχει ρυθμό 6,9%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα