Σαπέν - Τσακαλώτος συμφώνησαν να τρέξει η αξιολόγηση

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 19:35
UPD:19:44
INTIME NEWS/© European Union

Κατά τις ίδιες πηγές, υπήρξε και από τις δυο πλευρές σύμπτωση απόψεων ​στο ​ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης πρέπει να ​γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα (φωτ. αρχείου).

Με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν​ ​συναντήθηκαν στο Παρίσι, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ ​Ευκλείδης Τσακαλώτος και ​ο αναπληρωτής υπουργός ​Γιώργος Χουλιαράκης.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, οι τρεις υπουργοί είχαν μια λεπτομερή και ουσιαστική συζήτηση τόσο για το περιεχόμενο όσο και για τη διαδικασία, με σκοπό να ξεκλειδώσουν όλες οι πτυχές της δεύτερης αξιολόγησης.

Κατά τις ίδιες πηγές, υπήρξε και από τις δυο πλευρές σύμπτωση απόψεων ​στο ​ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης πρέπει να ​γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αξιωματούχος Ευρωζώνης: Τηρήστε το πρόγραμμα

Μήνυμα προς την Αθήνα να τηρήσει το πρόγραμμα έστειλε νωρίτερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ΜΝΙ.

«Το μήνυμα προς την Ελλάδα θα είναι σαφές: Τηρήστε το πρόγραμμα και τους κανόνες», φέρεται να δήλωσε ο αξιωματούχος, σύμφωνα με το πρακτορείο, εν όψει της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Κατά το ΜΝΙ, αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης διαμήνυσε από την πλευρά του στους θεσμούς να μην επαναφέρουν μη ρεαλιστικές αξιώσεις, σημειώνοντας ότι η Αθήνα είναι δεσμευμένη στην εφαρμογή του προγράμματος.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα