Aντ. Μανιαδάκης: Οι λόγοι αποχώρησης των Μινωικών Γραμμών από την Αδριατική

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017 13:22
UPD:13:27
FOSPHOTOS/Angelos Christofilopoulos

Στροφή προς τις ελληνικές θάλασσες αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν οι Μινωικές Γραμμές, μετά την αποχώρηση από τις γραμμές της Αδριατικής, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της κρητικής εταιρείας, Αντώνης Μανιαδάκης.

Ο ίδιος απέδωσε την αποχώρηση από την Αδριατική, στη σημαντική μείωση της επιβατικής κίνησης, η οποία συνιστά απόρροια των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους, του «ανοίγματος» των βαλκανικών αυτοκινητόδρομων και της αύξησης των τιμών στα καύσιμα.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιαδάκη, πρόκειται για εξελίξεις, οι οποίες θα επηρέαζαν σε μεγάλο βαθμό το επίπεδο κερδοφορίας της εταιρείας.

Υπό αυτές τις συνθήκες, συνέχισε, στόχος των Μινωικών Γραμμών παραμένει η απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της Hellenic Seaways, στην οποία η εταιρεία κατέχει το 48,4%, αλλά και η επέκταση σε νέες γραμμές, μικρών και μεσαίων αποστάσεων, με τη δρομολόγηση νεότευκτων πλοίων.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι οι Μινωικές Γραμμές, διατηρώντας την υφιστάμενη εταιρική υποδομή και στελέχωση, θα εξυπηρετήσουν και ως «General Sales Agent» όλα τα πλοία του ιταλικού Ομίλου Grimaldi, ο οποίος είναι και ο κύριος μέτοχος στην κρητική εταιρεία.

Όσον αφορά τον κλάδο της ελληνικής ναυτιλίας, ο κ. Μανιαδάκης επεσήμανε ότι «είναι απαραίτητη η αναδιάρθρωση, με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την αύξηση του επιπέδου αξιοπιστίας, με καλύτερους όρους τραπεζικού δανεισμού».

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα