Στο «κόκκινο» οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Τρίτη, 08 Μαρτίου 2005 19:01
UPD:19:06

Η διατήρηση των τιμών πετρελαίου σε υψηλά επίπεδα σε συνδυασμό με τη σημαντική άνοδο του ευρώ οδήγησαν σε πτώση τους γενικούς δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Σημειώνεται ότι το ευρώ αναρριχήθηκε το απόγευμα μέχρι τα 1,3350 δολάρια, στο υψηλότερο σημείο από τις αρχές Ιανουαρίου ασκώντας πιέσεις στις μετοχές των ευρωπαϊκών εξαγωγικών εταιρειών.

Αρνητικά επηρέασαν την επενδυτική ψυχολογία και ορισμένα αποθαρρυντικά εταιρικά νέα καθώς και η υποχώρηση των χρηματιστηριακών δεικτών στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 5.010,9 μονάδες μειωμένος κατά 0,3%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 4.085,4 μονάδες με απώλειες 0,6% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.396,5 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,7%.

Στη χθεσινή συνεδρίαση οι παραπάνω δείκτες είχαν κλείσει στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 33 μηνών.

Ο τίτλος της Volkswagen σημείωσε πτώση 2,9%. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία προειδοποίησε σήμερα τους επενδυτές ότι τα κέρδη της στο πρώτο τρίμηνο «δεν θα είναι ικανοποιητικά».

Πιέσεις δέχθηκαν και οι μετοχές του κλάδου υψηλής τεχνολογίας, καθώς οι προβλέψεις της αμερικανικής Texas Instruments για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των επενδυτών. Ο τίτλος της γαλλο-ιταλικής εταιρείας ημιαγωγών STMicroelectronics απώλεσε 1,5%.

Αντιθέτως, άνοδο 1,6% σημείωσε η μετοχή της British Airways. Ο βρετανικός αερομεταφορέας ανακοίνωσε σήμερα την τοποθέτηση του πρώην επικεφαλής της ιρλανδικής Aer Lingus Γουίλι Γουόλς στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα