WMC: Στα ύψη οι μετοχές της μετά την προσφορά 7,3 δισ. δολ. της BHP

Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2005 07:41

ΣΤΑ ΥΨΗ αναρριχήθηκαν οι μετοχές της WMC Resources Ltd., της πέμπτης μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής νικελίου στον κόσμο, καθώς εικάζεται, ότι η προσφορά 9,2 δισ. δολ. Αυστραλίας (7,3 δισ. δολ. ΗΠΑ), της BHP Billiton για την εξαγορά της, θα προκαλέσει μεγαλύτερη ανταγωνιστική προσφορά.

Οι μετοχές της WMC, σημείωσαν άνοδο 7,3%, φθάνοντας στα 8,00 δολ. Αυστραλίας η μία, έναντι της χθεσινής συμφωνίας των 7,85 δολ. Αυστραλίας, ανά μετοχή, για την εξαγορά της από την BHP Billiton, τη μεγαλύτερη μεταλλουργία στον κόσμο. Ο επικεφαλής της εταιρείας, Chip Goodyear, 47 ετών, είπε, ότι η πιθανότητα για μία ακόμη προσφορά ήταν σίγουρη.

Τα περιουσιακά στοιχεία της WMC, που εδρεύει στη Μελβούρνη και περιλαμβάνουν το ορυχείο Olympic Dam, ανέρχονται σε 5,4 δισ. δολ. και μεταξύ αυτών υπάρχουν και τα μεγαλύτερα αποθέματα ουρανίου στον κόσμο. Τα περιουσιακά της στοιχεία ενδέχεται να προσελκύσουν άλλες ξένες μεταλλουργίες, όπως την Rio Tinto Group ή την παραγωγό ουρανίου της Γαλλίας, Areva SA και την εταιρεία παραγωγής νικελίου, Inco Ltd., να κάνουν παρόμοιες προσφορές.

«Για τις επόμενες ημέρες, όλα θα εξαρτηθούν από μια ενδεχόμενη προσφορά της Rio Tinto ή άλλων εταιρειών», ανέφερε ο Alfred Wong, ο οποίος διαχειρίζεται 12 δισ. δολ. ΗΠΑ σε μετοχές με την UOB Asset Management στη Σιγκαπούρη και κατέχει μετοχές της BHP και της WMC, επισημαίνοντας: «Η προσφορά της BHP φαίνεται πραγματικά τεράστια».

Οι μετοχές της BHP σημείωναν άνοδο 62 σεντς, ποσοστό 3,3%, φθάνοντας στα 19,47 δολ. Αυστραλίας η μία, στις 2:11' μ.μ., ώρα Σύδνεϋ. Οι μετοχές της WMC σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο μέσα σε μια συνεδρίαση από τις 28 Οκτωβρίου, όταν ελβετική Xstrata έκανε πρώτη την προσφορά εξαγοράς της. Διαπραγματεύθηκαν στα 7,99 δολ. Αυστραλίας η μία, στις 2:11' μ.μ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα