Aviva: Συμφωνία 1,1 δισ. λιρών Αγγλίας για την εξαγορά της RAC

Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2005 10:03

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την εξαγορά της εταιρείας οδικής βοήθειας RAC Plc, αντί 1,1 δισ. λιρών Αγγλίας (2,1 δισ. δολ. ΗΠΑ), σε μετρητά και μετοχές, προκειμένου να έχει πρόσβαση στα επτά εκατ. αυτοκινητιστές της Βρετανίας, έκλεισε η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Βρετανίας, Aviva Plc.

Η ασφαλιστική εταιρεία θα καταβάλλει 0,7154 νέες μετοχές και 462,5 πένες σε μετρητά, για κάθε μία μετοχή της RAC, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Ο συνδυασμός του βρετανικού τμήματος της Aviva και της RAC, θα έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 80 εκατ. λιρών ετησίως το 2006, σύμφωνα με την Aviva.

Ο επικεφαλής της Aviva, Richard Harvey, 54 ετών, έκλεισε συμφωνίες με ευρωπαϊκές τράπεζες, όπως την Credit du Nord και της UniCredito Italiano SpA, προκειμένου να πουλήσει περισσότερες ασφάλειες στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Η Aviva και η ανταγωνίστριά της Prudential Plc, περιμένουν υψηλότερες πωλήσεις φέτος στη Βρετανία, καθώς η εμπιστοσύνη στα προϊόντα καταθέσεων, αυξάνεται.

Τα καθαρά κέρδη της Aviva υποχώρησαν στο 1,4 δισ. λίρες πέρυσι, από 1,59 δισ. λίρες το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τη διοίκησή της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα