Novartis: Αναζητούμε στοιχεία, συνεργαζόμαστε με τις αρχές

Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2017 14:11
UPD:14:34
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

«Έχουμε λάβει γνώση των δημοσιευμάτων για τις επιχειρηματικές πρακτικές στην Ελλάδα και βρισκόμαστε σε αναζήτηση περαιτέρω στοιχείων» αναφέρει η ελβετική εταιρεία, σε ανακοίνωσή της.

Τη διαβεβαίωση πως «συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες αρχές σε Ελλάδα και εξωτερικό» δίνει η Novartis, στον απόηχο των δημοσιευμάτων περί χρηματισμού ιδιωτών γιατρών και κρατικών λειτουργών με στόχο την ευνοϊκή λήψη αποφάσεων, ως προς τις συνταγογραφήσεις των φαρμάκων της. 

«Έχουμε λάβει γνώση των δημοσιευμάτων για τις επιχειρηματικές πρακτικές στην Ελλάδα και βρισκόμαστε σε αναζήτηση περαιτέρω στοιχείων» αναφέρει η ελβετική εταιρεία και προσθέτει πως «συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

«Η Novartis δεσμεύεται με τα υψηλότερα πρότυπα ηθικής επιχειρηματικής συμπεριφοράς και κανονιστικής συμμόρφωσης σε όλες τις πτυχές της εργασίας και λαμβάνει κάθε ισχυρισμό για πιθανό παράπτωμα εξαιρετικά σοβαρά» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες διενεργήθηκε έρευνα στα γραφεία της Novartis στην Αθήνα, κατόπιν εντολής των εισαγγελικών αρχών.

Την ίδια ώρα, η δικαιοσύνη ήδη διενεργεί προκαταρκτική έρευνα, διερευνώντας τις καταγγελίες για τον χρηματισμό περίπου 4.000 γιατρών και κρατικών λειτουργών.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα