Διαμάχη Intersonic με EFG Eurobank

Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2005 18:28

"Παράνομη" χαρακτηρίζει η διοίκηση της εταιρίας Intersonic τη συμπεριφορά της EFG Eurobank Ergasias εναντίον της κατά 100% θυγατρικής της OMP που, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, "στόχο έχει να αποτρέψει το δικαίωμα από τη νόμιμη διοίκηση αλλά και το βασικό μέτοχο να αποδείξουν ενώπιον της δικαιοσύνης το αβάσιμο της αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 46α αλλά και την εν γένει αδικοπρακτική συμπεριφορά της τράπεζας".

Η διοίκηση της Intersonic καλεί την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τα υπουργεία Οικονομίας και Ανάπτυξης "να λάβουν κάθε ενδεδειγμένο μέτρο προκειμένου να προστατέψουν τα συμφέροντα των μετόχων της Intersonic αλλά και του ελληνικού Δημοσίου εναντίον των οποίων δρα καταχρηστικώς η Eurobank".

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, με απόφαση συνέλευσης των μετόχων της OMP Europe στις 24 Φεβρουαρίου, εξελέγη νέο διοικητικό συμβούλιο με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο. Ωστόσο το προηγούμενο προσωρινό ΔΣ της OMP Europe, το οποίο είχε διοριστεί με απόφαση του Πρωτοδικείου Θηβών μετά από αίτημα της Τράπεζας EFG Eurobank, αρνείται να παραδώσει τα βιβλία και στοιχεία της επιχείρησης και έχει προβεί σε κατάληψη του χώρου του εργοστασίου.

Το προηγούμενο ΔΣ της OMP συγκάλεσε γενική συνέλευση των μετόχων για τις 20 Μαρτίου ημέρα κατά την οποία θα έχει συζητηθεί η αίτηση της EFG Eurobank για υπαγωγή της εταιρίας στο άρθρο 46α του νόμου 1892/90.

Από την πλευρά της, η τράπεζα Eurobank με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι διατηρεί ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις κατά των εταιριών Intersonic και OMP. Στις 31.12.2004 η τράπεζα υπέβαλε στο Εφετείο Αθηνών αίτηση για υπαγωγή των δυο εταιριών στο καθεστώς της ειδικής εκκαθαρίσεως του ν. 1892/1990 και ορίστηκε ημερομηνία συζητήσεως η 1.3.2005.

Σύμφωνα με την τράπεζα, από την 1.12.2004 η ΟΜΡ εστερείτο διοικήσεως λόγω παραιτήσεως των μελών του ΔΣ. Για το λόγο αυτό και επειδή η μέτοχος Intersonic είχε αρνηθεί να προβεί σε εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, η τράπεζα ως κυριότερος πιστωτής κατέθεσε την 11.1.2005 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θηβών αίτηση για διορισμό προσωρινού διοικητικού συμβουλίου στην ΟΜΡ.

Στις 24.02.2005, κατά την Eurobank, "έλαβε χώρα αυτόκλητη γενική συνέλευση των μετόχων της ΟΜΡ που εξέλεξε διοικητικό συμβούλιο. Με βάση το ισχύον δίκαιο η σύγκληση της γενικής συνελεύσεως δεν ήταν νόμιμη ενόψει και της μη προηγούμενης ανακλήσεως της δικαστικής αποφάσεως που διόρισε το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο. Το θέμα παραπέμφθηκε με υποβολή αντιθέτων αιτήσεων στην δικαιοσύνη. Το Εφετείο Αθηνών στις 8.3.2005, που επελήφθη αιτήσεως με διάδικο την ΟΜΡ, έκρινε ότι η εταιρία εκπροσωπείται από το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο που διορίστηκε με τη δικαστική απόφαση. Από τα παραπάνω προκύπτει το σύννομο των ενεργειών της τράπεζας και η αναλήθεια των ισχυρισμών της Intersonic", επισημαίνεται στην ανακοίνωση της τράπεζας.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα