Η Ελλάδα έχει τα πιο ακριβά τιμολόγια τηλεφωνίας στην Ε.Ε.

Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2001 16:30
UPD:16:36

Τα ακριβότερα τιμολόγια τηλεφωνίας στην Ε.Ε. παρουσιάζει η Ελλάδα, μαζί με την Πορτογαλία, ενώ όσον αφορά στη διείσδυση του Ιντερνετ, μεταξύ των «15» η χώρα μας είναι στην τελευταία θέση με 12%, ενώ η Ισπανία και η Πορτογαλία που είναι στην προτελευταία θέση, εμφανίζουν διείσδυση 24%.

Πρώτη, όσον αφορά τη διείσδυση του Ιντερνετ στην Ευρώπη, είναι η Σουηδία με 67% και ακολουθεί η Δανία με 59,5%.

Τις δηλώσεις αυτές έκανε σήμερα ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Εμμανουήλ Γιακουμάκης παρουσιάζοντας τα συμπεράσματα της έβδομης έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την υλοποίηση του θεσμικού πλαισίου των τηλεπικοινωνιών και τις επιδόσεις της χώρας μας.

Πάντως, συνέχισε ο πρόεδρος της Επιτροπής, έχει πολλαπλασιαστεί ο αριθμός των αδειοδοτημένων εταιρειών στην Ελλάδα και έχουν δημιουργηθεί θετικές προϋποθέσεις στους νέους παρόχους να κατακτήσουν μερίδια αγοράς στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες. Επίσης έχουν αξιοποιηθεί οι συχνότητες, ένας σπάνιος πόρος του κράτους, αποφέροντας έσοδα στο Δημόσιο 270 δισ. δρχ.

Παρόλα αυτά, πρόσθεσε ο κ. Γιακουμάκης, υπάρχουν και αδύνατα σημεία στα οποία πρόκειται να παρέμβει η ΕΕΤΤ προκειμένου να επιταχύνει τα οφέλη για τους χρήστες των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Τα σημεία αυτά είναι ο ανταγωνισμός στη σταθερή τηλεφωνία που χαρακτηρίζεται ως υποτονικός. Υψηλές παραμένουν, συνέχισε, οι τιμές των μισθωμένων γραμμών και ιδιαίτερα αυτές των διεθνών κυκλωμάτων. Αυτό αποτελεί εμπόδιο για την ενεργοποίηση νέων εταιρειών στον τομέα και γι' αυτό το λόγο είναι σε εξέλιξη σχετική ελεγκτική διαδικασία από την ΕΕΤΤ.

Τέλος, σχετικά με τη μείωση τιμών που έχει ζητήσει ο ΟΤΕ, τόνισε ότι μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου θα έχει αποφασίσει η Επιτροπή για την έγκριση των τιμολογίων αυτών.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΤΕ έχει ζητήσει μείωση της αστικής μονάδας στις 8,9 δρχ., μείωση των τιμών στις υπεραστικές και διεθνείς κλήσεις, καθώς και αύξηση του παγίου στις 3.500 δρχ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα