CPI: Εξαγορά της Getronics Hellas

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2001 15:58

Την υπογραφή της τελικής συμφωνίας για την απόκτηση του 100% των μετοχών της εταιρίας Getronics Hellas ΑΕ, θυγατρικής της πολυεθνικής Getronics NV, ανακοίνωσε σήμερα η ελληνική εταιρεία πληροφορικής CPI.

Η Getronics Hellas, με πάνω από 25 χρόνια παρουσία στην ελληνική αγορά πληροφορικής, δραστηριοποιείται στον τραπεζικό τομέα παρέχοντας ειδικευμένα εκτυπωτικά και δικτυακά προϊόντα καθώς και υπηρεσίες ολοκλήρωσης συστημάτων. Διαθέτει 40 άτομα προσωπικό και κατά το έτος 2000 πραγματοποίησε κύκλο εργασιών ύψους 2,9 δισ. δρχ. και κέρδη 240 εκατ. δρχ.

Ταυτόχρονα με την εξαγορά, υπογράφτηκαν τρεις συμφωνίες μεταξύ της CPI AE και της Getronics Holdings EMEA BV με αντικείμενο:

α) Την αποκλειστική διάθεση στην Ελλάδα και τη μη αποκλειστική σε Αλβανία, Σκόπια, Βοσνία, Σερβία, Βουλγαρία και Ρουμανία των εκτυπωτικών τραπεζικών προϊόντων της Olivetti Technost.

β) τη στρατηγική συμμαχία για την αμοιβαία χρήση των πόρων των δύο εταιρειών με στόχο την κοινή ανάληψη μεγάλων έργων (projects) πληροφορικής στην Ελλάδα και την περιοχή των Βαλκανίων.

γ) την παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας (services) στους διεθνείς πελάτες της Getronics στην Ελλάδα, την Κύπρο και τις πιο πάνω αναφερθείσες Βαλκανικές χώρες.

Με την εξαγορά της Getronics Hellas o κύκλος εργασιών της CPI σε ενοποιημένη βάση αναμένεται να ανέλθει για το οικονομικό έτος που λήγει στις 30/6/2001, σε 9 δισ.δρχ., ενώ τα ενοποιημένα κέρδη της θα ξεπεράσουν το 1 δισ. δρχ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΣΠΙ



Σχολιασμένα