Μετά τις 17/3 θα κριθεί αν υπάρχει έδαφος για συμφωνία ΟΤΟΕ-τραπεζών

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2005 15:37
UPD:15:55

Να συναντηθούν εκ νέου μετά τις 17 Μαρτίου, που έχει προγραμματιστεί πανελλαδική απεργία της ΟΤΟΕ, συμφώνησαν εκπρόσωποι της ΟΤΟΕ και της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, που κάθησαν πάλι σήμερα στο τραπέζι του διαλόγου για το ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων.

Η επικοινωνία που θα οριστικοποιήσει τη νέα συνάντηση θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των συνδικαλιστών, η ΟΤΟΕ θα επιδιώξει η όποια ενδεχόμενη συμφωνία, αν υπάρξει, να έχει τρία βασικά χαρακτηριστικά:

- Ολοι οι τραπεζοϋπάλληλοι εντάσσονται στο ΙΚΑ ως προς την κύρια σύνταξη με βάση τα άρθρα 4 και 5 του ισχύοντος νομικού πλαισίου του 3029/02 (Νόμος Ρέππα)-κάτι με το οποίο διαφωνεί η κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει ότι οι υπάλληλοι της Εθνικής, της Αγροτικής και της ΕΤΒΑ εντάσσονται μεν στο ΙΚΑ, αλλά με τα ασφαλιστικά δικαιώματα που έχουν κατοχυρώσει σύμφωνα με τα καταστατικά των σημερινών τους ταμείων.

- Ταυτόχρονα με την ένταξη στο ΙΚΑ, δημιουργείται το ενιαίο ταμείο ασφάλισης τραπεζοϋπαλλήλων για τον κλάδο της επικουρικής σύνταξης. Το ταμείο αυτό θα ασφαλίζει ως προς την επικούρηση τους παλιούς και νέους τραπεζοϋπαλλήλους και δεν θα έχει μεταβατικό χαρακτήρα.

- Ολα τα χαρακτηριστικά του νέου καθεστώτος θα είναι τμήματα κοινωνικής ασφάλισης. Η θέση αυτή σημαίνει ότι δεν προωθείται λύση επαγγελματικού ταμείου με τα χαρακτηριστικά ιδιωτικής ασφάλισης και αγοράς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα