ΓΣΕΕ: Τα βάρη ανήκουν στους τραπεζίτες

Δηλώσεις Πολυζωγόπουλου για το ασφαλιστικό των τραπεζών
Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2005 12:38

«Με έντονη ανησυχία βλέπουμε ότι κυβέρνηση και τραπεζίτες προωθούν “σχέδια” τα οποία επιβαρύνουν το κοινωνικό σύνολο και προπαντός το ΙΚΑ. Μια τέτοια (διαφαινόμενη δυστυχώς) εξέλιξη θα αποτελέσει εγκληματική ενέργεια για τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΙΚΑ».

Τα παραπάνω αναφέρει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Xρήστος Πολυζωγόπουλος, σε ανακοίνωσή του για το ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων. Καλεί επίσης την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση της και τη διοίκηση του ΙΚΑ να αναλάβει τις ευθύνες της και «να μην αφήνει περιθώρια για τέτοιες ορέξεις».

Προειδοποιεί παράλληλα ότι «οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι με όλες τους τις δυνάμεις θα αγωνιστούν φωνάζοντας: Να μην επιβαρυνθεί το ΙΚΑ με τα χρέη τρίτων. Τα βάρη ανήκουν στους τραπεζίτες, να πληρώσουν το κόστος».

Ο κ. Πολυζωγόπουλος αναφέρει ότι η ΓΣΕΕ στήριξε και στηρίζει τους αγώνες των τραπεζοϋπαλλήλων και την πρόταση της ΟΤΟΕ για αντιμετώπιση κοινωνικοασφαλιστικών θεμάτων χωρίς περικοπές στα δικαιώματα τόσο των ασφαλισμένων όσο και των συνταξιούχων.

Υπενθυμίζει, τέλος, ότι η ΓΣΕΕ ζήτησε κατ΄ επανάληψη από την κυβέρνηση και τις διοικήσεις των τραπεζών να μην τους απασχολεί μόνο η προσαρμογή των λογιστικών καταστάσεων στα Διεθνή λογιστικά πρότυπα αλλά και το πώς θα αντιμετωπισθούν και τα θέματα των ταμείων των τραπεζοϋπαλλήλων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα