Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2005 16:54
UPD:17:09

ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του από τη θέση του προέδρου της ΟΠΑΠ Α.Ε. υπέβαλε στον υφυπουργό Πολιτισμού Γιώργο Ορφανό ο κ. Ανέστης Φιλιππίδης επικαλούμενος φόρτο εργασίας. Ο κ. Ορφανός έκανε δεκτή την παραίτηση και ευχαρίστησε τον κ. Φιλιππίδη «για τις προσφερθείσες υπηρεσίες του και την πολύ καλή συνεργασία».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ορφανός έλαβε την Τρίτη αποστάσεις από τις δηλώσεις του Ανέστη Φιλιππίδη περί «μη καθαρού» ποδοσφαίρου λέγοντας: «Κακές διαιτησίες είναι προφανές ότι υπάρχουν. Ομως, αυτό απέχει πολύ από το να λέγεται ότι υπάρχουν στημένα παιχνίδια, χωρίς μάλιστα αυτό να αποδεικνύεται».

Ο ίδιος ο κ. Φιλιππίδης έκανε λόγο για παρερμηνεία των δηλώσεών του http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/03/09/1021749.htm που έκαναν τον γύρο του κόσμου μέσω των ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του πρώην προέδρου του ΟΠΑΠ προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της ΕΠΟ http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/03/11/1022725.htm , ενώ το δ.σ. του Οργανισμού σε σημερινή του ανακοίνωση http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/03/11/1022888.htm αναφέρει ότι ουδέποτε περιήλθαν σε γνώση του στοιχεία ή πληροφορίες περί στημένων παιχνιδιών που περιελήφθησαν στα Δελτία του ΟΠΑΠ.

Το πλήρες κείμενο της παραίτησης του κ. Φιλιππίδη έχει ως εξής:

«Στη δεκάμηνη πορεία μου στην προεδρία της ΟΠΑΠ Α.Ε, έθεσα ως σκοπό την απόκτηση κορυφαίας τεχνολογίας και την αυτονόμηση της ΟΠΑΠ Α.Ε και επικεντρώθηκα σε μια επιχειρησιακή διοίκηση με στόχο:

Α. την αύξηση των οικονομικών μεγεθών, που ως αποτέλεσμα είχε την εκτίναξη της τιμής της μετοχής (από 15.70 Ε Μάιος 2004 σε 23,50 ευρώ Μάρτιος 2005), την αλματώδη βελτίωση των εσόδων ( από 2,3 δις ευρώ το 2003 σε 3,3 δις ευρώ το 2004), το διπλασιασμό των κερδών, καθώς και τον υπερδιπλασιασμό του μερίσματος των μετοχών (από 0,7 ευρώ το 2003 σε 1,48 ευρώ το 2004)

Β. τη χαρτογράφηση και οριοθέτηση των αναγκαίων μέτρων, που διασφάλισαν την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών της ΟΠΑΠ Α.Ε, με παράλληλη εφαρμογή μηχανισμών ελέγχου της αποτελεσματικότητάς της και τις δυνατότητές της για άμεση προσαρμογή της στις ανάγκες του Έλληνα πολίτη - παίκτη και

Γ. την ορθολογική διαχείριση των πόρων, την εξάλειψη της σπατάλης και τη βέλτιστη αξιοποίηση ?μέσω ανταποδοτικότητας- των κονδυλίων της.

Τα αποτελέσματα της πιο πάνω προσπάθειας είναι καταγεγραμμένα και μετρήσιμα.

Η περαιτέρω βελτίωση των ανωτέρω επιβάλλει την αποκλειστική προσοχή και πλήρη απασχόλησή μου με καθημερινή παρουσία στην ΟΠΑΠ Α.Ε.

Αυτό, όμως, δεν μου το επιτρέπουν οι διοικητικές μου υποχρεώσεις, ως Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι ακαδημαϊκές μου δεσμεύσεις, ως τακτικού καθηγητή του ΑΠΘ, καθώς και η επιβεβλημένη διεθνής παρουσία μου στον επιστημονικό χώρο του γνωστικού αντικειμένου που θεραπεύω.

Ευχαριστώντας για τη μέχρι σήμερα αγαστή μας συνεργασία,

παρακαλώ δεχθείτε κ. Υφυπουργέ, την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου της ΟΠΑΠ Α.Ε.»



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΠΑΠ



Σχολιασμένα