Γάλλος ο νέος πρόεδρος της UNICE

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2005 09:29

Ο ΓΑΛΛΟΣ κ. Ernest-Antoine Seilliere, αναμένεται να εκλεγεί νέος πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχανικών και Εργοδοτικών Συνδέσμων της Ευρώπης (UNICE) αφού ο κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών και πρόεδρος της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, απεφάσισε να μην είναι υποψήφιος για τη θέση αυτή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΕΒ, το Συμβούλιο των Αντιπροέδρων της UNICE πρότεινε στο συμβούλιο όλων των Προέδρων των εργοδοτικών οργανώσεων της Ευρώπης, που έγινε στην Χάγη στις 26 Νοεμβρίου 2004, ως διάδοχο του σημερινού Προέδρου Dr. Jurgen Strube, του οποίου η θητεία λήγει στις 30 Ιουνίου, τον κ. Κυριακόπουλο.

Ο κ. Κυριακόπουλος απεδέχθη την ιδιαίτερα τιμητική για το πρόσωπό του και για τη χώρα μας πρόταση, εφόσον αυτή είχε τη μεγάλη υποστήριξη των συναδέλφων του. Αναμενόταν η τυπική οριστικοποίηση της εκλογής του, κατά τη διάρκεια του επόμενου Συμβουλίου Προέδρων της UNICE, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 21 Μαρτίου.

Όμως στις αρχές Φεβρουαρίου υπεβλήθη από τον Ιταλικό Σύνδεσμο CONFINDUSTRIA νέα υποψηφιότητα για την προεδρία της UNICE.

H υποβολή μιας νέας υποψηφιότητας, επιβάλλει σύμφωνα με το Καταστατικό της UNICE, την διερεύνηση συναινετικής λύσης και εάν αυτή δεν επιτευχθεί, προβλέπεται η διαδικασία της ψηφοφορίας. Προκειμένου να διατηρηθεί η παράδοση της συναίνεσης και η αποφυγή εκλογικής αναμέτρησης με πιθανές παρενέργειες που μπορεί να υπονομεύσουν την ενότητα της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Εργοδοτών, αναζητήθηκε τελικά ένας νέος υποψήφιος. Μετά από διαβουλεύσεις ευρέθη ο κ. Ernest-Antoine Seilliere, Πρόεδρος του Γαλλικού Συνδέσμου Εργοδοτών (MEDEF).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα