Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2005 09:54

Aspis Bank: «Οι τραπεζικές µετοχές βρέθηκαν και την Παρασκευή στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος καθώς υπάρχει αισιοδοξία για διατήρηση των υψηλών ρυθµών αύξησης της κερδοφορίας των τραπεζών. Όσον αφορά τη σηµερινή συνεδρίαση, θεωρούµε ότι η αγορά θα πάρει κατεύθυνση από τα ξένα χρηµατιστήρια λόγω της έλλειψης σηµαντικών εταιρικών νέων».

Praxis Securities: «Η έλλειψη σημαντικής ειδησεογραφίας, σε συνδυασμό με την πτωτική κίνηση των αγορών του εξωτερικού, αναμένεται να οδηγήσουν την αγορά στο να παρουσιάσει συσσώρευσης γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών κατά τη σημερινή συνεδρίαση».

Η Π&Κ Χρηματιστηριακή «βλέπει» περαιτέρω περιθώρια ανόδου στη Σοφοκλέους, έπειτα από τη συμπλήρωση δύο τριμήνων υψηλών αποδόσεων, λόγω της πιστωτικής επέκτασης, του business plan της Εθνικής, των θετικών ειδήσεων από τον ΟΤΕ, των placements και του ενδιαφέροντος των ξένων αναλυτών. Στο εξής, καταλυτικά θα λειτουργήσει η λύση του ασφαλιστικού, η διατήρηση της πιστωτικής επέκτασης, οι υψηλές μερισματικές αποδόσεις και οι προσπάθειες αναδιάρθρωσης.

Σε ό,τι αφορά τα εταιρικά αποτελέσματα για την περασμένη χρήση, η Π&Κ σημειώνει πως τα κέρδη ανά μετοχή των εισηγμένων που παρακολουθεί αυξήθηκαν κατά 15%, όπως και το προηγούμενο τρίμηνο. Οι ρυθμοί αυτοί είναι υψηλότεροι σε σχέση με το 8,2% του 2003. Συνεπώς, η ΑΧΕ αναθεωρεί ελαφρώς τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2005, προβλέποντας αύξηση 15,9%.

Πλέον, οι αποτιμήσεις είναι πιο απαιτητικές, σημειώνει η Π&Κ, όμως, υπάρχουν και προοπτικές ανάπτυξης.

Οι βασικές εστίες αβεβαιότητας για το επόμενο διάστημα περιλαμβάνουν το ασφαλιστικό, τα placements, τον πιστωτικό κίνδυνο και τη μετάβαση στα ΔΛΠ. Στο πλαίσιο αυτό, οι αναλυτές της ΑΧΕ αναμένουν μια διόρθωση, όμως, τονίζουν πως οι προοπτικές της Σοφοκλέους παραμένουν θετικές.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα