Κυβερνητική έκκληση για συγκράτηση των τιμών

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2005 15:46
UPD:15:48

Κυβερνητική έκκληση για συγκράτηση των τιμών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή.

Σε εκδήλωση στο Μετρό του Συντάγματος, στην οποία συμμετείχε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, ο υπουργός Δημήτρης Σιούφας απηύθυνε έκκληση στους επιχειρηματίες «να ρίξουν τις τιμές για να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί, και να περιορίσουν τα περιθώρια κέρδους για να στηρίξουν τον καταναλωτή και να βοηθήσουν τα χαμηλά εισοδήματα».

Τόνισε ότι η κυβέρνηση θα είναι αμείλικτη με όσους επιμένουν να αισχροκερδούν, ενώ για το εθνικό ωράριο επισήμανε ότι άνοιξε ο διάλογος και το ΥΠΑΝ δεν προσέρχεται σ' αυτόν προκατειλημμένο, ενώ διερωτήθη αν μπορεί μια χώρα να θεωρείται σύγχρονη όταν έχει τόσα ωράρια όσα και οι νομοί της.

Τέλος, για την ανοδική πορεία των τιμών των καυσίμων, στάθηκε στο γεγονός ότι ποτέ πριν το πετρέλαιο κίνησης δεν ήταν ακριβότερο από τη βενζίνη κατά πέντε, έξι, ακόμη και επτά λεπτά.

Αύριο, ο κ. Σιούφας θα παρουσιάσει στην τελική του μορφή το ν/σ για τον ανταγωνισμό, και την Πέμπτη συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο Καταναλωτή υπό τον αρμόδιο κοινοτικό επίτροπο Μάρκο Κυπριανού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα