Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του 53% της ΑτΕ στο Μυτιληναίο

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2005 16:36
UPD:17:46

Η Μυτιληναίος Α.Ε. – Όμιλος Επιχειρήσεων ανακοίνωσε σήμερα ότι ολοκλήρωσε την εξαγορά του πλειοψηφικού ποσοστού που κατέχει η Alcan Inc. στην Αλουμίνιον της Ελλάδος Α.Ε.

Η συμφωνία για την εξαγορά είχε αρχικώς ανακοινωθεί στις 29 Δεκεμβρίου 2004 και ακολούθησε η έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού καθώς και του Υπουργείου Ανάπτυξης για την εκτέλεση της συναλλαγής.

«Είμαστε ευτυχείς που ολοκληρώσαμε την συναλλαγή και καλωσορίζουμε τη δέσμευση που παρέχει η Μυτιληναίος Α.Ε. – Όμιλος Επιχειρήσεων για τη μακρόχρονη και αναπτυξιακή πορεία της Αλουμίνιον της Ελλάδος Α.Ε.» ανέφερε η κα Cynthia Carroll, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Alcan Primary Metal Group.

Πριν από την συναλλαγή η Alcan κατείχε περίπου 13 εκατ. μετοχές της Αλουμίνιον της Ελλάδος Α.Ε, δηλαδή ποσοστό 60,2% του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρίας. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Μυτιληναίος Α.Ε. – Όμιλος Επιχειρήσεων και προς τούτο συνδεόμενα πρόσωπα αποκτούν ποσοστό 53% του Μετοχικού Κεφαλαίου της Αλουμίνιον της Ελλάδος Α.Ε. από την Alcan. Επίσης συμφωνήθηκε ότι ο Όμιλος Alcan θα συνεχίσει να παρέχει προς την Εταιρία συγκεκριμένα προϊόντα και υπηρεσίες, όπως βωξίτη, αλλά και τεχνική και βιομηχανική υποστήριξη ενώ υλοποιήθηκε και η απόκτηση από τον Όμιλο Μυτιληναίου των συμφωνιών αγοράς Αλουμίνας. Η συνολική αξία της συναλλαγής προσεγγίζει το ποσό των € 79.5 εκατ. περίπου.

Για το υπόλοιπο ποσοστό (7.2%) της Alcan, παρέχεται στη τελευταία η δυνατότητα να εξασκήσει δικαίωμα πώλησης (put option), στην Μυτιληναίος Α.Ε. με χρόνο εξάσκησης 12-15 μήνες από σήμερα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΥΤΙΛ



Σχολιασμένα