Ικανοποίηση στο Βερολίνο για τον διακανονισμό της Deutsche Bank

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016 11:57
UPD:12:11
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Σήμερα το πρωί, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την επιβολή προστίμου 7,2 δισ. δολαρίων στη γερμανική τράπεζα για την εμπλοκή της στην υπόθεση των «τοξικών» στεγαστικών δανείων.

Τον συμβιβασμό των 7,2 δισ. δολαρίων, μεταξύ της Deutsche Bank και των ΗΠΑ, χαιρέτισε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με δηλώσεις της εκπροσώπου Ναντίν Κάλγουϊ.

«Καλωσορίζουμε τη συμφωνία που επιτεύχθηκε» δήλωσε η Γερμανίδα αξιωματούχος, διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι «δεν πρόκειται να σχολιάσουμε τις λεπτομέρειες αυτής».

Σήμερα το πρωί, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την επιβολή προστίμου 7,2 δισ. δολαρίων στη γερμανική τράπεζα για την εμπλοκή της στην υπόθεση αγοραπωλησίας «τοξικών» στεγαστικών δανείων, η οποία οδήγησε στη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Η αρχική πρόταση της Ουάσιγκτον ανερχόταν στα 14 δισ. δολάρια, γεγονός το οποίο είχε εγείρει πλήθος ανησυχιών για την κεφαλαιακή επάρκεια της μεγαλύτερης ιδιωτικής τράπεζας στη Γερμανία.

Κατόπιν ενός τρίμηνου συνεχών διαπραγματεύσεων, το τελικό ύψος του διακανονισμού διαμορφώθηκε στα 7,2 δισ. δολάρια, εκ των οποίων τα 4,1 δισ. δολάρια θα χρησιμοποιηθούν για την αποζημίωση των Αμερικανών πελατών.

Ως αποτέλεσμα, η διοίκηση της τράπεζας ανακοίνωσε πως δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, καθώς το πρόστιμο των 7,2 δισ. δολαρίων θα χρηματοδοτηθεί από την υπάρχουσα ρευστότητα.

Σημειώνεται ότι για την ίδια υπόθεση, η Credit Suisse βρίσκεται κοντά στην επίτευξη συμβιβασμού, ύψους 5,3 δισ. δολαρίων, με τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα