Κομισιόν: Απάντηση με αιχμές στο σημείωμα Τόμσεν

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016 14:04
UPD:14:21
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

«Βέβαιη» για τις πηγές των δεδομένων της, δηλώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με όσα υποστήριξε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ανίκα Μπράιτχαρντ, κληθείσα να σχολιάσει το τεχνικό σημείωμα του Πολ Τόμσεν για την Ελλάδα.

«Συνεχίζουμε να είμαστε βέβαιοι για τις πηγές των δεδομένων μας» επεσήμανε η Ευρωπαία αξιωματούχος και πρόσθεσε ότι «οι ουσιώδεις συζητήσεις για την ανάλυση των δεδομένων και την αξιολόγηση των οικονομικών στοιχείων, είναι πιο χρήσιμο να γίνονται στο πλαίσιο των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων».

Χθες, ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), σε τεχνικό σημείωμα - απάντηση στον Πιερ Μοσκοβισί, τάχθηκε υπέρ της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης στην Ελλάδα, αλλά και στην περαιτέρω μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος από την πλευρά του, είχε υποστηρίξει σε πρόσφατο άρθρο του, ότι:

  • τα στοιχεία των κρατών - μελών της Ε.Ε. δείχνουν πως οι μέσες δημόσιες συντάξεις το 2013 ήταν 1.233 ευρώ μηνιαίως στη Γερμανία, 45% υψηλότερα από τα 846 ευρώ μηνιαίως στην Ελλάδα
  • ο ισχυρισμός πως οι μισοί Έλληνες φορολογούμενοι εξαιρούνται από τον φόρο εισοδήματος αγνοεί το γεγονός πως ο γενικός φορολογικός συντελεστής στα εισοδήματα, περιλαμβανομένων των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, είναι άνω του μέσου όρου της Ε.Ε.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί άρθρο των Πολ Τόμσεν - Μορίς Όμπστφελντ για την αναγκαιότητα λήψης νέων δημοσιονομικών μέτρων στην Ελλάδα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα