ΕΛΤΕΧ - ΤΕΒ - Ακτωρ: Ενδιαφέρον για εξαγορά της Βιολιγνίτ

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2005 16:49
UPD:16:52

Ο Όμιλος Ελληνική Τεχνοδομική – ΤΕΒ – Ακτωρ προτίθεται να εξαγοράσει τη Βιολιγνίτ Α.Ε. και τη θυγατρική της Λιγνιτωρυχεία Αμυνταίου Α.Ε., εφόσον αυτές υπαχθούν στις διατάξεις του άρθρου 44 του Ν.1892/90.

Τα παραπάνω γνωστοποιεί σε σημερινή της ανακοίνωση η διοίκηση της ΕΛΤΕΧ, επισημαίνοντας ότι ο λιγνίτης που παράγουν οι δύο εταιρείες είναι απαραίτητος για τη βέλτιστη λειτουργία του ΑΗΣ Φλώρινας (Μελίτη) λόγω της πολύ καλής του ποιότητας.

Στόχος του Ομίλου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι η επαναλειτουργία των δύο επιχειρήσεων, οι οποίες εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια έχουν αναστείλει την δραστηριότητά τους και όλες τις πληρωμές, με σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία του νομού Φλώρινας.

Η όλη επένδυση θα φθάσει τα 30 εκ. ευρώ, ένα τμήμα της οποίας μπορεί να καλυφθεί από ξένους επενδυτές, τελεί όμως υπό δύο προϋποθέσεις.

-Η δημοσίευση των εγκρίσεων υπαγωγής των εταιρειών στο άρθρο 44 να έχει γίνει ως τις 22 Απριλίου 2005.

-Το αργότερο ένα μήνα από την δημοσίευση των εγκρίσεων να έχουν υπογραφεί με την ΔΕΗ συμβόλαια για την τροφοδοσία με λιγνίτη του ΑΗΣ Φλώρινας.

Στις 15 Μαρτίου 2005 εκδικάστηκε η αίτηση της Λιγνιτωρυχεία Αμυνταίου Α.Ε. και στις 22 Μαρτίου 2005 εκδικάζεται η αντίστοιχη αίτηση της Βιολιγνίτ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛΑΚΤΩΡ



Σχολιασμένα