Συνεχίζεται την Πέμπτη η συζήτηση για τα βραχυπρόθεσμα

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016 19:47
UPD:21:29
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Σύμφωνα με αξιωματούχο που έχει πρόσβαση στις συζητήσεις «έχει σημειωθεί σταθερή πρόοδος, δεν είμαστε τόσο μακριά ώστε να συμφωνήσουμε, υποθέτω ότι αυτό μπορεί να συμβεί την Πέμπτη», κατέληξε.

 

Bρυξέλλες,

του Νίκου Μπέλλου

«Σταθερή πρόοδος» που μπορεί την Πέμπτη να οδηγήσει σε συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των αξιωματούχων της Ευρωζώνης προκειμένου να «ξεπαγώσει» η επεξεργασία των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους.

Αυτό προκύπτει από την τοποθέτηση Ευρωπαίου αξιωματούχου σε σχέση με την πορεία των συζητήσεων μεταξύ των αξιωματούχων της Ευρωζώνης, των εκπροσώπων των υπουργών Οικονομικών των κρατών - μελών και της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο που έχει πρόσβαση στις συζητήσεις «έχει σημειωθεί σταθερή πρόοδος, δεν είμαστε τόσο μακριά ώστε να συμφωνήσουμε, υποθέτω ότι αυτό μπορεί να συμβεί την Πέμπτη», κατέληξε.

Σήμερα το μεσημέρι ο ίδιος αξιωματούχος διαβεβαίωνε ότι δεν υπήρξε σε καμία στιγμή των συζητήσεων εμπλοκή που να επιβάλει τη σύγκληση του ΕWG ή του Εurogroup.

«Δεν είναι αναγκαία νέα συνεδρίαση του EWG»

Εξάλλου, πηγή του ESM σημείωνε ότι «εργαζόμαστε εποικοδομητικά μαζί με τα θεσμικά όργανα και τις ελληνικές αρχές για την εξεύρεση λύσης όσον αφορά την εφαρμογή των μέτρων ελάφρυνσης βραχυπρόθεσμου χρέους», για να καταλήξει: «Είμαστε σίγουροι ότι αυτό μπορεί να ολοκληρωθεί σύντομα και κατά συνέπεια δεν θεωρείται αναγκαία μια νέα έκτακτη συνεδρίαση του EWG».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα