Ιταλία: Πράσινο φως στη στήριξη των τραπεζών με 20 δισ. ευρώ

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016 13:17
UPD:16:53
REUTERS/STEFANO RELLANDINI

Το μεγαλύτερος μέρος των χρημάτων θα κατευθυνθεί στη Monte dei Paschi, την τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, η οποία εφόσον δεν καταφέρει να αντλήσει ιδιωτικά κεφάλαια, ύψους 5 δισ. ευρώ έως το τέλος της εβδομάδας, τότε θα υπαχθεί σε πακέτο βοήθειας

Το αίτημα αύξησης του δανεισμού του ιταλικού δημοσίου κατά 20 δισ. ευρώ, ενέκρινε η Βουλή της χώρας, στο πλαίσιο της προσπάθειας σταθεροποίησης του εύθραυστου τραπεζικού συστήματος.

Το συγκεκριμένο ποσό αναμένεται να διοχετευτεί στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας, τα οποία ταλανίζονται από πληθώρα προβλημάτων, με κυριότερο όλων τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

EURONEWS

Το μεγαλύτερος μέρος των χρημάτων θα κατευθυνθεί στη Monte dei Paschi, την τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, η οποία εφόσον δεν καταφέρει να αντλήσει ιδιωτικά κεφάλαια, ύψους 5 δισ. ευρώ, θα υπαχθεί σε πακέτο βοήθειας.

Mάλιστα, οι όποιες εξελίξεις αναμένεται να «τρέξουν» το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα, έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Κυβερνητικές πηγές, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, διευκρινίζουν ότι τα 20 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για τη στήριξη και άλλων τραπεζών, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ρευστότητας του συστήματος.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα