Χωρίς απόφαση το EWG

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016 18:49
UPD:18:52
Eurokinissi/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Σύμφωνα με πηγή της Ευρωζώνης, στη σημερινή συνεδρίαση έγινε μια «εποικοδομητική συζήτηση» για τη συμβατότητα της εξαγγελίας του πρωθυπουργού με βάση αξιολόγηση των θεσμων.

Βρυξέλλες,

του Νίκου Μπέλλου

Θα συνεχιστεί και αύριο Τετάρτη μεταξύ των εκπροσώπων των κρατών μελών που συμμετέχουν στην Ομάδα Εργασίας (ΕWG) του Εurogroup η συζήτηση για το «ξεπάγωμα» της επεξεργασίας των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με πηγή της Ευρωζώνης, στη σημερινή συνεδρίαση έγινε μια «εποικοδομητική συζήτηση» για τη συμβατότητα της εξαγγελίας του πρωθυπουργού με βάση αξιολόγηση των θεσμων. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πλήρης συναίνεση και πως η συζήτηση θα συνεχιστεί και αύριο με στόχο τη λήψη οριστικής απόφασης.

Άλλη κοινοτική πηγή με γνώση της διαπραγμάτευσης εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξη εν όψει των αυριανών συζητήσεων, εκτιμώντας ότι με τις παράλληλες διαβεβαιώσεις που θα δώσει η κυβέρνηση ότι δεν θα επαναληφθεί ανάλογη ενέργεια στο μέλλον, θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο «ξεπάγωμα» της επεξεργασίας των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα