Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο υπέρ της διεύρυνσης του ωραρίου

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2005 18:04

«Η κυβέρνηση κέρδισε τις εκλογές για να αλλάξει τις αποτυχημένες πολιτικές και όχι για να μην αλλάξει τίποτα όπως φαίνεται να επιθυμούν ορισμένες από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες του τόπου», δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου με αφορμή τις αντιδράσεις που έχουν εκδηλωθεί σχετικά με τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.

Το μέτρο εφαρμόζεται ήδη σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. και προσφέρει καλύτερες τιμές και εξυπηρέτηση στους καταναλωτές και περισσότερες θέσεις εργασίας για τους ανέργους, επισήμανε ο κ.Παπαθανασίου.

Την ικανοποίησή της για τις διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης, οι οποίες αφορούν στην καθιέρωση εθνικού πλαισίου για διευρυμένο και σταθερό ωράριο στην λειτουργία των καταστημάτων εκφράζει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ).

«Ως τουριστική χώρα οφείλουμε να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις ιδιαιτερότητες στην καταναλωτική συμπεριφορά των τουριστών», επισημαίνει το επιμελητήριο, το οποίο ζητεί τη λειτουργία των καταστημάτων και τις Κυριακές.

«Με δεδομένο ότι οι τουρίστες αποτελούν σημαντικό κομμάτι της ενεργούς ζήτησης στην Ελλάδα, καθίσταται προφανές ότι η διεύρυνση του ωραρίου θα ενισχύσει τη συνολική ζήτηση των εμπορικών καταστημάτων άμεσα, καθώς θα αυξηθούν οι καταναλωτικές δαπάνες των τουριστών», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα