Λ. Φραγκιαδάκης: Δεν θέλω να δω μία ακόμη ανακεφαλαιοποίηση

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016 13:55
UPD:14:06
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

«Η Εθνική δεν είναι η μόνη περίπτωση, καθώς και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες της χώρας έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί αρκετές φορές, κατά τη διάρκεια της κρίσης» σπεύδει να προσθέσει

Δεν θέλω να δω μία ακόμη ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ), δηλώνει σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.

«Η Εθνική δεν είναι η μόνη περίπτωση, καθώς και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες της χώρας έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί αρκετές φορές, κατά τη διάρκεια της κρίσης» σπεύδει να προσθέσει.

Όσον αφορά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, εξηγεί πως «η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη στην Ελλάδα από ό,τι σε άλλες χώρες, όπως η Ισπανία και η Ιρλανδία» και σημειώνει ότι «εμείς προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα των δανείων εν μέσω ύφεσης».

«Ενώ στις υπόλοιπες χώρες η κατάσταση ήταν πιο ξεκάθαρη», καθώς το σύνολο των προβληματικών δανείων βρισκόταν σε έναν συγκεκριμένο κλάδο της οικονομίας, στην Ελλάδα - παρατηρεί ο κ. Φραγκιαδάκης - υπάρχουν πολλά καταναλωτικά, στεγαστικά αλλά και εταιρικά δάνεια, τα οποία βρίσκονται σε καθυστέρηση, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολη τη διαχείριση του προβλήματος.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα