Η εκπρόσωπος του Αλμούνια για τα νέα δημοσιονομικά στοιχεία από τη Eurostat

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2005 16:30

Στη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας, μετά την ανακοίνωσεη των νέων στοιχείων από τη στατιστική υπηρεσία της Ε.Ε., Eurostat http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/03/18/1024806.htm , αναφέρθηκε η εκπρόσωπος του αρμόδιου για τις νομισματικές υποθέσεις Επιτρόπου, Χοακίν Αλμούνια.

Η εκπρόσωπος σημειώσε πως τα στοιχεία αυτά δεν είναι οριστικά, καθώς υπάρχουν ακόμη κάποια θέματα που θα πρέπει να διευκρινιστούν μεταξύ της Eurostat και των ελληνικών αρχών. Ωστόσο, επεσήμανε ότι για το 2005 η Επιτροπή αναμένει την αυστηρή εφαρμογή του ελληνικού προϋπολογισμού, ενώ για το 2006 τόνισε ότι η προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής που θα πρέπει να καταβληθεί, θα είναι υψηλότερη από αυτή που είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Η εκπρόσωπος υπενθύμισε ακόμη πως σε ό,τι αφορά τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος για την Ελλάδα, το Συμβούλιο υπουργών Οικονομίας, μετά από σχετική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχει ενεργοποιήσει το άρθρο 104Γ παράγραφος 9, σημειώνοντας ότι είναι η πρώτη φορά που κάποιο κράτος-μέλος εισέρχεται σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα