United Microelectronics: Μερίδιο 110 εκατ. δολ. στην Κίνα

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2005 07:44

ΣΤΗΝ εξαγορά του 15%, της κινεζικής κατασκευάστριας ημιαγωγών, He Jian (Suzhou) Co., σε μια προσπάθεια να δώσει τέλος στην διαμάχη της με την κυβέρνηση της Ταϊβάν, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής chip κατόπιν παραγγελίας στον κόσμο, United Microelectronics Corp.

Οι μεγαλύτεροι μέτοχοι της Ηe Jian, εγγυήθηκαν μερίδιο αξίας μεγαλύτερης των 110 εκατ. δολ. ΗΠΑ, ως αποζημίωση σε προηγούμενο βοήθημα και προεξόφλησαν τη στήριξη της United Microelectronics Chairman, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του επικεφαλής της, Bob Tsao. Οι κατήγοροι επιδίωξαν μια τέτοια αποζημίωση, προκειμένου να επιτύχουν τη διαφάνεια.

Στα μέσα του Φεβρουαρίου, η κυβέρνηση της Ταϊβάν, άρχισε να ερευνά τις σχέσεις της εταιρείας με την Ηe Jian, προκειμένου να διαπιστώσει εάν υπάρχει καταπάτηση του περιορισμού των επενδύσεων στη Κίνα. Η μεγαλύτερη ανταγωνίστρια Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., κατέστη πέρυσι η μόνη παραγωγός chip της νήσου, που άρχισε να παράγει τα προϊόντα της στην ηπειρωτική χώρα.

«Η πώληση του μεριδίου ενδέχεται να βοηθήσει τους κατηγόρους να σταματήσουν τις έρευνες τώρα, τη στιγμή που η στήριξη της United Microelectronics δεν γίνεται χωρίς την καταβολή αποζημίωσης», ανέφερε ο Kevin Yang, ο οποίος διαχειρίζεται 90 εκατ. δολ. σε μετοχές ως αντιπρόεδρος της International Investment Trust Co., στην Ταϊπέϊ. Ο πρόεδρος της κοινοπραξίας, είναι ανεξάρτητο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της United Microelectronics και η εταιρεία δεν μπορεί να έχει στην κυριότητά της μετοχές.

Οι μετοχές της United Microelectronics, σημείωναν άνοδο 20 σεντς, ποσοστό 1,1%, φθάνοντας στα 19,10 δολ. Ταϊβάν, στις 10:22' π.μ., ώρα Ταϊπέϊ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα