Υπέρβαση ελλείμματος - Στον Αλμούνια το ελληνικό πρόγραμμα

Ικανοποίηση για τη χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας
Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2005 17:05
UPD:17:18

ΞΕΦΥΓΕ το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το 2004, κυρίως λόγω της υστέρησης των εσόδων τα οποία αυξήθηκαν κατά 4,6% έναντι στόχου 8,5% http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/03/21/1025589.htm .

Εν τω μεταξύ, το επικαιροποιημένο πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας για την περίοδο 2004-2007, υπέβαλε σήμερα επισήμως στον αρμόδιο Επίτροπο της Ε.Ε., Χοακίν Αλμούνια, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, που εμφανίστηκε ικανοποιημένος για τη συμφωνία που επετεύχθη στο Εcofin επί της αναμόρφωσης του Συμφώνου Σταθερότητας, αν και όπως διευκρίνισε η σχετική ευελιξία του Συμφώνου αφορά τις χώρες που προσεγγίζουν το επιτρεπόμενο από τη συνθήκη όριο ελλείμματος, δηλαδή το 3% του ΑΕΠ τους, και όχι αυτές που απέχουν σημαντικά http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/03/21/1025621.htm .

Η εξειδίκευση των μέτρων, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που καταγράφονται στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, θα γίνει την επόμενη εβδομάδα από τον κ. Αλογοσκούφη.

Από τη στιγμή που είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει πρόβλημα εσόδων, αφού οι δαπάνες όσο και να περικοπούν δεν πρόκειται να συμβάλλουν ουσιαστικά στη μείωση του ελλείμματος, οι τομές και παρεμβάσεις θα επικεντρωθούν στον τομέα της έμμεσης φορολογίας.

Το επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης περιλαμβάνει τρία σενάρια για τη δημοσιονομική εξυγίανση και τη μείωση του ελλείμματος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα