Απόφαση κατανομής των δικαιωμάτων βάμβακος

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2005 18:18

Υπογράφηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Μπασιάκο η απόφαση κατανομής των δικαιωμάτων βάμβακος της νέας καλλιεργητικής περιόδου 2005.

Οπως δήλωσε ο κ. Μπασιάκος φέτος το Υπουργείο συγκάλεσε έγκαιρα σύσκεψη στις 7-3-2005 http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/03/07/1021199.htm με συμμετοχή των εκπρόσωπων των τριτοβάθμιων Οργανώσεων όλων των βαμβακοπαραγωγικών περιοχών της χώρας, όπου συμφωνήθηκε να προσδιοριστούν τα δικαιώματα καλλιέργειας κάθε βαμβακοπαραγωγού με σημείο εκκίνησης τα δικαιώματα που είχε την άνοιξη του 2003 συν τις νόμιμες διορθώσεις των ετών 2003 έως 2005 εξαιρουμένων των διορθώσεων που έγιναν με επίκληση της πενταετίας 1994-1999. Επίσης, συμφωνήθηκε να γίνει μείωση στους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης κατά 20% των αρχικών δικαιωμάτων του 2003.

Σημειώνεται ότι φέτος είναι η τελευταία χρονιά που ισχύει ο κανονισμός του 2001.

Το Υπουργείο επίσης προκειμένου να αποφευχθούν οι καταστρατηγήσεις των δικαιωμάτων θα προβεί σε ενδεικτικό προσδιορισμό αποδόσεων της τρέχουσας περιόδου βάση αντικειμενικών κριτηρίων, πολύ ενωρίτερα από την έναρξη της εκκοκκιστικής περιόδου.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ προετοίμασε το Μητρώο Βαμβακοπαραγωγών 2005 και το οποίο θα αποσταλεί στις αρμόδιες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και Οργανώσεις των παραγωγών προκειμένου να προγραμματίσουν τη σπορά βάμβακος της τρέχουσας περιόδου και να δηλώσουν στο ΟΣΔΕ τις σχετικές εκτάσεις.

Οι παραγωγοί που θα έχουν τυχόν ενστάσεις για τα δικαιώματα που περιλαμβάνονται στο μητρώο 2005 μπορούν να τις υποβάλλουν στα αρμόδια περιφερειακά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου στις αρχές Απριλίου να έχουν οριστικοποιηθεί και τα στοιχεία αυτών των παραγωγών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα