ΙΚΑ: 24.000 αιτήσεις για ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2005 19:31

Μεγάλη ανταπόκριση δείχνουν οι οφειλέτες του ΙΚΑ-ETAM στην ρύθμιση του Ιδρύματος για εξόφληση των οφειλών τους με ευνοϊκούς όρους.

Ηδη, έχουν υποβληθεί 24.000 αιτήσεις και έχουν εισπραχθεί 26.201.439 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στη ρύθμιση, η οποία έχει καταληκτική ημερομηνία την 3η Μαϊου 2005 προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι:

- Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης των οφειλών χρονικής περιόδου απασχόλησης μέχρι 30/11/04 παρέχεται έκπτωση 80% επί των προσθέτων τελών και λοιπών προσαυξήσεων Π.Ε.Π.Τ., Π.Ε.Π.Ε.Ε., Π.Ε.Π.Ε.Ο., Π.Ε.Π.Α.Ε., Π.Ε.Α.Π.

- Σε περίπτωση υπαγωγής στη ρύθμιση για διευκόλυνση τμηματικής καταβολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών, μέχρι 80 μηνιαίες δόσεις, παρέχεται έκπτωση κατά 50% στα πρόσθετα τέλη και τις λοιπές προσαυξήσεις δηλ. Π.Ε.Π.Τ., Π.Ε.Π.Ε.Ε., Π.Ε.Π.Ε.Ο., Π.Ε.Π.Α.Ε., Π.Ε.Α.Π., εισφορών χρονικής περιόδου απασχόλησης μέχρι 30/11/04 με καταβολή ποσού προκαταβολής το οποίο καθορίζεται σε 5% επί της συνολικής οφειλής.

- Το ποσό των μηνιαίων δόσεων δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 200 €.

Προκειμένου οι εργοδότες να τύχουν των προαναφερόμενων ρυθμίσεων πρέπει να υποβάλλουν αίτηση για ρύθμιση στα αρμόδια Υποκ/τα του Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ. προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία προς έλεγχο, για να τους χορηγηθεί το Υπηρεσιακό Σημείωμα για το ύψος της οφειλής τους, η οποία θα ρυθμιστεί ή θα εξοφληθεί στο αρμόδιο Ταμείο Είσπραξης Εσόδων Ι.Κ.Α - Ε.Τ.Α.Μ ή την Ταμειακή Υπηρεσία του Υποκ/τος Ι.Κ.Α - Ε.Τ.Α.Μ.

Σχετικό Υπηρεσιακό Σημείωμα απαιτείται και από τις επιχ/σεις που έχουν διακόψει την λειτουργία τους.

Για όσους δεν ενταχθούν στη ρύθμιση θα εφαρμοσθούν με αυστηρότητα οι προβλεπόμενες διατάξεις, ενώ δεν πρόκειται να υπάρξει παράταση ή νέα ρύθμιση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα