Υπεύθυνη η Airbus για το τέλμα των συνομιλιών Ε.Ε.-ΗΠΑ

Αναφορικά με τις επιδοτήσεις της κατασκευής αεροσκαφών
Τρίτη, 22 Μαρτίου 2005 09:52

ΥΠΕΥΘΥΝΗ για το τέλμα των συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ενωσης, αναφορικά με τις επιδοτήσεις αεροσκαφών, είναι η Ε.Ε., μετά την εμμονή της, ότι η Airbus SAS, θα λάβει ένα ακόμη κρατικό δάνειο για την κατασκευή του αεροσκάφους της A350, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. διαφώνησαν, ότι προκειμένου να αφήσει κατά μέρος η Airbus SAS τη βοήθεια για το Α350, η Boeing Co., θα πρέπει να απέχει από εκπτώσεις φόρων και τη χρηματοδότηση της ιαπωνικής κυβέρνησης προς τους προμηθευτές εξαρτημάτων για το αεροσκάφος 787, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Οι ΗΠΑ είπαν, ότι το αίτημα της Ε.Ε. για την επιχορήγηση του Α350, είναι απαράδεκτο, επειδή το πιο ανταγωνιστικό αεροσκάφος του 787, το Α380, έχει ήδη λάβει βοήθεια για την ανάπτυξή του.

Το Airbus A350, μείωσε τις παραγγελίες για το νέο αεροσκάφος της Boeing 7E7, σύμφωνα με ανακοίνωση της Boeing τον Δεκέμβριο. Το A380, το οποίο θα αρχίσει να πετά το επόμενο έτος, θα επισκιάσει το Boeing 747, το μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος στον κόσμο.

Η διαφωνία Ε.Ε.-ΗΠΑ, για τον τρόπο με τον οποίο οι δύο μεγαλύτερες αεροπορικές βιομηχανίες στον κόσμο θα χρηματοδοτήσουν την παραγωγή του νέου αεροσκάφους τους και η αρνητική κατάληξη των συνομιλιών, ενδέχεται να βλάψει τις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε., ύψους 400 δισ. δολ. ΗΠΑ ετησίως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα