Metro: Αύξηση των κερδών από τις πωλήσεις στην Ανατολική Ευρώπη

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2005 11:11

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό 5,6%, σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης στον κόσμο, Metro AG, καθώς άνοιξε περισσότερα καταστήματα χονδρικής πώλησης Cash & Carry, σε χώρες όπως η Μολδαβία και η Σερβία, ενώ επέκτεινε το τμήμα πώλησης ηλεκτρονικών ειδών.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 561 εκατ. ευρώ (739 εκατ. δολ. ΗΠΑ) από 531 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τα έγγραφα που μοιράστηκαν σήμερα, πριν από τη σύσκεψη της Metro, στα κεντρικά της γραφεία στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Τα κέρδη της στο σύνολο του έτους αυξήθηκαν στα 827 εκατ. ευρώ ή 2,53 ευρώ ανά μετοχή, από 768 εκατ. ευρώ ή 2,35 ευρώ ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο. Οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν, ότι τα κέρδη της το 2004, θα έφθαναν τα 816 εκατ. ευρώ.

Η Metro μείωσε την εξάρτησή της από την στατική γερμανική αγορά, με την επέκτασή της σε ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές της Ανατολικής Ευρώπης και σε χώρες της Ασίας, προσθέτοντας τα καταστήματα πώλησης ηλεκτρονικών αγαθών, Media Markt και Saturn, στη Δυτική Ευρώπη. H ανεργία σε επίπεδα ρεκόρ, αύξησε τον ανταγωνισμό από τις εταιρείες λιανικής πώλησης προϊόντων σε χαμηλότερες τιμές, όπως των σούπερ μάρκετ Aldi Group, με αποτέλεσμα τον μαρασμό των πωλήσεων εντός χώρας.

«Η πίεση των τιμών είναι εξαιρετικά μεγάλη στην αγορά της Γερμανίας μέχρι τώρα και οι επενδυτές θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι με την ανάπτυξη της εταιρείας σε χώρες της Κοινοπολιτείας των Ανεξαρτήτων Κρατών (πρώην Σοβιετική Ενωση) και στην Κίνα», ανέφερε ο Volker Riehm, ο οποίος διαχειρίζεται 79 δισ. δολ. σε μετοχές με την Activest στο Μόναχο, συμπεριλαμβανομένων και μετοχών της Metro.

Οι μετοχές της Metro, υποχωρούσαν 31 σεντς, ποσοστό 0,8%, φθάνοντας στα 40,49 ευρώ η μία, σήμερα στις 9 π.μ., στη Φραγκφούρτη, τοπική ώρα. Το τελευταίο εξάμηνο έχουν σημειώσει συνολικά άνοδο 8,6%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα