ManPower: Αύξηση των προσλήψεων αναμένει το 14% των εργοδοτών

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016 11:38
UPD:11:40
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Τα ευρήματα καταδεικνύουν πως οι προθέσεις προσλήψεων παραμένουν συγκρατημένα αισιόδοξες, καθώς μόλις το 12% αναμένει μείωση, ενώ το 72% εκτιμά πως δεν θα επέλθει κάποια αλλαγή.

Aύξηση του αριθμού των απασχολούμενων κατά τη διάρκεια του α’ τριμήνου του 2017 αναμένει το 14% των εργοδοτών, σύμφωνα με σχετική έρευνα της ManPower Group, για τις προοπτικές απασχόλησης στην Ελλάδα.

Τα ευρήματα καταδεικνύουν πως οι προθέσεις προσλήψεων παραμένουν συγκρατημένα αισιόδοξες, καθώς μόλις το 12% αναμένει μείωση, ενώ το 72% εκτιμά πως δεν θα επέλθει κάποια αλλαγή.

Οι ισχυρότερες προοπτικές προσλήψεων παρατηρούνται στον τομέα της «Γεωργίας» και του «Χρηματοοικονομικά, Ασφάλειες, Ακίνητη Περιουσία και Παροχή Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις», με συνολική αύξηση της τάξης του 15% και 14%, αντίστοιχα.

Παράλληλα, οι εργοδότες στον τομέα «Εμπόριο» (Χονδρική & Λιανική) καταγράφουν επιφυλακτικά αισιόδοξα σχέδια προσλήψεων με προοπτικές της τάξης του 10%, ενώ οι προοπτικές για τον τομέα «Δημόσιο και Κοινωνικές Υπηρεσίες» διαμορφώνονται στο 9%.

Αντίθετα, οι προοπτικές προσλήψεων εμφανίζουν εξασθένιση στον τομέα της «Μεταποίησης» και «Μεταφορών και Επικοινωνιών», καταγράφοντας μείωση 3% και 4%, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι εργοδότες στην ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής εξακολουθούν να καταγράφουν ενθαρρυντικές ενδείξεις για τα άτομα που αναζητούν εργασία, με προοπτικές απασχόλησης της τάξης του 7%. Οι προθέσεις προσλήψεων διατηρούνται σχετικά σταθερές τόσο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο όσο και με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Την ίδια ώρα, οι προοπτικές για την Βόρεια Ελλάδα ανέρχονται σε ποσοστό +3%, εμφανίζοντας μείωση κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, και βελτίωση κατά 2 μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Οι εργοδότες τέλος, των μεγάλων επιχειρήσεων αναμένουν μια δραστήρια αγορά εργασίας, καταγράφοντας συνολικές προοπτικές απασχόλησης της τάξης του 26%. Ωστόσο, οι εργοδότες των πολύ μικρών επιχειρήσεων αναμένουν αβέβαιο κλίμα προσλήψεων, με προοπτικές της τάξης του -1%.

naftemporiki.gr

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα