Γερμανία: Επιτάχυνση της ανάπτυξης στο δ' τρίμηνο

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016 13:52
UPD:13:55
Federal Ministry of Finance /Ilja C. Hendel

Σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση του υπουργείου, το εγχώριο ΑΕΠ αναμένεται να λάβει ώθηση από την περαιτέρω τόνωση της ιδιωτικής κατανάλωσης και τη βελτίωση της αγοράς εργασίας.

Επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας αναμένει στο δ’ τρίμηνο του 2016 το υπουργείο Οικονομίας της χώρας, μετά την επιβράδυνση του προηγούμενου τριμήνου.

Σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση του γερμανικού υπουργείου, το εγχώριο ΑΕΠ αναμένεται να λάβει ώθηση από την περαιτέρω τόνωση της ιδιωτικής κατανάλωσης και τη βελτίωση της αγοράς εργασίας.

Την ίδια ώρα, «βλέπει» ορισμένες ενδείξεις ανάκαμψης του μεταποιητικού κλάδου, ο οποίος επλήγη αισθητά το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Όσον αφορά την παγκόσμια οικονομία, διαπιστώνει «σχετική βελτίωση» των προοπτικών, αν και σε κάθε περίπτωση, η ανάπτυξη για το σύνολο του 2016, θα κυμανθεί σε χαμηλότερα επίπεδα από το 2015.

«Οι αβεβαιότητες παραμένουν υψηλές, κυρίως λόγω της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής κατάστασης στην Ιταλία» καταλήγει το Βερολίνο.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα