Υποχωρούν τα νομίσματα Αυστραλίας και Ν. Ζηλανδίας έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2005 08:23

ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ επίπεδα, σε χρονικό διάστημα περίπου τριών εβδομάδων, υποχώρησαν τα δολάρια της Αυστραλίας και της Ν. Ζηλανδίας, καθώς ανησυχία επικρατεί, ότι οι επενδυτές θα αποσύρουν τα κεφάλαιά τους, προτιμώντας αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία, μετά την αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού από την Federal Reserve των ΗΠΑ.

Χθες η Fed αύξησε τα βασικά επιτόκια δανεισμού κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας στο 2,75%, σηματοδοτώντας την περαιτέρω αύξησή τους με κανονικό ρυθμό. Περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων θα περιορίσει το πλεονέκτημα των επιτοκίων στο 5,5% της Αυστραλίας και στο 6,75% της Ν. Ζηλανδίας, τα οποία βοήθησαν τα νομίσματα των εν λόγω χωρών να σημειώσουν αύξηση περίπου 9% έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, το τελευταίο εξάμηνο.

«Τα δολάρια της Ν. Ζηλανδίας και της Αυστραλίας, υποφέρουν λιγάκι μια μέρα σαν τη σημερινή, επειδή χάνουν την απ'ευθείας στήριξη των αποδόσεών τους», ανέφερε ο Nick Bennenbroek, στρατηγικός αναλυτής της αγοράς συναλλάγματος, της Brown Brothers Harriman & Co., στη Ν. Υόρκη, συμπληρώνοντας: «Τα επιτόκια των ΗΠΑ αυξάνονται και υποπτεύομαι ότι θα δούμε πραγματική μείωση του χάσματος στις αποδόσεις».

Το δολάριο της Αυστραλίας υποχώρησε στα 77,38 σεντς του δολ. των ΗΠΑ, στις 12:07' μ.μ., στο Γουέλλινγκτον, έναντι 78,82 σεντς, που ήταν αργά χθες κατά την διαπραγμάτευσή του στην Ασία. Το δολάριο της Ν. Ζηλανδίας αγοράστηκε στα 72,67 σεντς του δολ. των ΗΠΑ, έανντι 73,70 σεντς. Το δολάριο της Αυστραλίας, διαπραγματεύθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα έναντι του δολ. των ΗΠΑ, από τις 2 Μαρτίου, στα 77,76 σεντς. Το νόμισμα της Ν. Ζηλανδίας υποχώρησε στα 72,56 σεντς του δολ. των ΗΠΑ, τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 3 Μαρτίου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα