Sanyo: Διεύρυνση των ζημιών στο 70% και τα 121 δισ. γιέν

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2005 10:12

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ, κατά 70%, θα είναι οι ζημίες της μεγαλύτερης εταιρείας που παράγει ψηφιακές κάμερες στον κόσμο, Sanyo Electric Co. Η εταιρεία, ανακοίνωσε επίσης, ότι σχεδιάζει την αναδιοργάνωση του τμήματος παραγωγής ημιαγωγών.

Οι καθαρές ζημίες προβλέπεται να ανέλθουν σε 121 δισ. γιέν (1,15 δισ. δολ. ΗΠΑ), τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου, έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης τον Δεκέμβριο του 2004, για ζημίες 71 δισ. γιέν, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση. Αυτή, θα είναι η δεύτερη ετήσια ζημία μέσα σε τρία χρόνια για την Sanyo, η οποία κατά την προηγούμενη χρήση εμφάνισε κέρδη 13,4 δισ. γιέν.

Τα λειτουργικά της κέρδη ή οι πωλήσεις μείον του κόστους των αγαθών που πουλήθηκαν και των διοικητικών δαπανών, προβλέπεται να ανέλθουν σε 43 δισ. γιέν, έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης για κέρδη 60 δισ. γιέν. Η Sanyo, που παράγει τις τηλεοράσεις με επίπεδη οθόνη, Vizon και άλλα ηλεκτρονικά ευρείας κατανάλωσης, εμφάνισε πέρυσι λειτουργικά κέρδη 95,6 δισ. γιέν.

Σήμερα η Sanyo ανακοίνωσε ότι δεν θα διανείμει μέρισμα για το δεύτερο εξάμηνο, αντιστρέφοντας προηγούμενο πλάνο της για μέρισμα τρία γιέν ανά μετοχή.

Οι μετοχές της Sanyo, που είχαν τη δεύτερη χειρότερη επίδοση μεταξύ των λοιπών μετοχών που απαρτίζουν τον δείκτη Nikkei 225, πέρυσι, υποχωρούσαν 1,1%, φθάνοντας στα 352 γιέν η μία, στις 3 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Η εταιρεία ανακοίνωσε την αναθεώρηση των προβλέψεών της, μετά το κλείσιμο των αγορών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα