Πολλαπλά μηνύματα από το 10ο CEO Summit

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016 10:29
UPD:10:46
facebook/CEO Summit 2016

Στις δυνατότητες και τις ευκαιρίες στήριξης των επιχειρήσεων εν μέσω της οικονομικής κρίσης, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 10 CEO Summit, Γιώργος Πίττας, ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τον Τομέα Ηγεσίας της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).

Εστιάζοντας στη «δύναμη του "μαζί"», ο κ. Πίττας επισήμανε ότι «η συνέργεια προϋποθέτει εμπιστοσύνη, η οποία απαιτεί ειλικρίνεια που με τη σειρά της αναπτύσσει τη συναντίληψη, την ατομική δέσμευση σε ομαδικό στόχο, τον διαρκή αγώνα για τον κοινό σκοπό και έχει συλλογικά αποτελέσματα με κοινό, αλλά και ατομικό, όφελος».

«Η ηγεσία είναι αυτή που με τη συμπεριφορά της, την αξιοπιστία της, αλλά κυρίως με την αποτελεσματικότητά της, θα δείξει το δρόμο για να ακολουθήσει ολόκληρη η κοινωνία» τόνισε από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Τομέα Ηγεσίας της ΕΕΔΕ, Νίκος Βασιλείου, προσθέτοντας ότι «χωρίς ηγεσία δεν υπάρχει ούτε εμπιστοσύνη, ούτε συνεργασία, και χωρίς εμπιστοσύνη δεν υπάρχει πρόοδος και εξέλιξη».

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΔΕ, Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, υποστήριξε ότι «η συνάντηση αυτή είναι από τις πλέον ενδιαφέρουσες των τελευταίων χρόνων, διότι εμπεριέχει τρεις βασικές έννοιες που μπορεί να κάνουν τη διαφορά: α) Την έννοια της ηγεσίας και τον ρόλο που μπορεί να παίξει για το μέλλον της χώρας, β) την έννοια της ομαδικότητας και κατ’ επέκταση της αποτελεσματικότητας και γ) ένα σημαντικό πρόθεμα λέξης, το «συν» που «μπορεί να κάνει θαύματα». Ο ίδιος κατέληξε, τονίζοντας πως «χρειάζεται ένα σκληρό εσωτερικό μνημόνιο μεταξύ μας, για να κάνουμε κάτι ουσιαστικό για τον εαυτούς μας, την αξιοπρέπεια και τη χώρα μας».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ παράλληλα, Θεόδωρος Φέσσας, αναφέρθηκε στις δράσεις στήριξης της ανάπτυξης και εκτίμησε ότι το 2017 θα είναι ένα δύσκολο έτος για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, παρά τις ενδείξεις ανάκαμψης. «Πιστεύω ότι χρειάζεται να συμφωνήσουμε επιτέλους κυβέρνηση, κοινωνία και επιχειρήσεις ότι πρέπει να βάλουμε το άλογο, δηλαδή την πραγματική οικονομία, μπροστά από το κάρο» ανέφερε, ενδεικτικά.

«Οι στόχοι του προγράμματος προσαρμογής που εφαρμόζει η χώρα είναι απαραίτητο να επιτευχθούν, ώστε να επανέλθει η αξιοπιστία της οικονομικής πολιτικής και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας» συνέχισε, προσθέτοντας ωστόσο, ότι αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν άλλες επιλογές πολιτικής.

Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, χαιρετίζοντας τις θετικές εξελίξεις στο «μέτωπο» της οικονομίας, διαμήνυσε ότι «η ανάκτηση της εμπιστοσύνης δεν ήρθε μόνη της, αλλά είναι αποτέλεσμα μιας σειράς παρεμβάσεων πολιτικής και δομικών αλλαγών της οικονομίας», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η επταετής ύφεση έχει δημιουργήσει ευκαιρίες για τη συμμετοχή ξένων κεφαλαίων σε όσες επιχειρήσεις συνεχίζουν να λειτουργούν και να αναπτύσσονται, με εξωστρεφή μάλιστα προσανατολισμό».

Τέλος, ο Παναγιώτης Πικραμμένος, πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας επί τιμή και πρώην Πρωθυπουργός, τόνισε στην παρέμβασή του, ότι στην κοινωνία πρέπει να υπάρχουν αρχές και κανόνες που θα βοηθήσουν στη διαχείριση των συγκρούσεων. Συμπλήρωσε ακόμη, ότι πρέπει να μάθουμε να συζητάμε και να ανταλλάσουμε απόψεις αντί ύβρεων, ενώ αναφερόμενος στην Ευρώπη, υποστήριξε ότι κινδυνεύει να βιώσει εικόνες του παρελθόντος, διότι η κάθε χώρα λειτουργεί μόνο προς δικό της όφελος.  

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα