Goldman Sachs: Συνεχίζεται η αναδιάρθρωση των ελληνικών τραπεζών

Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2016 16:07
UPD:16:08
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Θετικά αποτιμά η Goldman Sachs τα οικονομικά μεγέθη των ελληνικών τραπεζών για το γ’ τρίμηνο του 2016, εκτιμώντας ότι καταδεικνύουν τη συνεχιζόμενη πρόοδο στην αναδιάρθρωση του κλάδου.

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα κάνει ειδική μνεία στο γεγονός ότι όλα τα εγχώρια συστημικά ιδρύματα επέστρεψαν στην κερδοφορία, αυξάνοντας την κεφαλαιακή τους θέση και συρρικνώνοντας το χαρτοφυλάκιο των δανείων.

Παράλληλα, σημειώνει ότι σημαντικό όφελος έλαβαν από τη μείωση του κόστους χρηματοδότησης, ως απόρροια του μειωμένου επιτοκίου καταθέσεων και της συρρίκνωσης της εξάρτησης από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA) της ΕΚΤ.

Η Goldman Sachs ωστόσο, εκτιμά ότι η κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών θα παραμείνει υπό κλοιό πιέσεων τα επόμενα χρόνια, παρά την περαιτέρω μείωση του κόστους χρηματοδότησης και τη μερική εξομάλυνση των κινδύνων.

Καταλήγοντας, διατηρεί σε «Buy» τη σύσταση για τη μετοχή της Alpha Bank και σε «Neutral» τη σύσταση για τις μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Πειραιώς και της Eurobank.

Οι τιμές - στόχοι παρέμειναν αμετάβλητες σε 2,20 ευρώ για την Alpha Bank, σε 0,25 ευρώ για την ΕΤΕ, σε 0,70% για τη Eurobank και σε 0,20% για την Τρ. Πειραιώς.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα