Εκδρομικό πρόγραμμα στην Κύπρο για νέους αγρότες

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2005 21:02

Πρόγραμμα οκταήμερων δωρεάν διακοπών και εκδρομικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Κύπρο για νέους αγρότες θα εφαρμόσει το 2005 η «Αγροτική Εστία».

Τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού για το 2005 θα απευθύνονται σε 80.000 αγρότες μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να επιλέξουν τον τόπο διακοπών τους, ανάμεσα σε 1.500 καταλύματα.

Οι δικαιούχοι για το 2005 είναι:

α) Οι συνταξιούχοι του Κλάδου Κύριας ασφάλισης

β) Οι ασφαλισμένοι του Κλάδου που έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές

γ) οι σύζυγοι των παραπάνω προσώπων που είναι δικαιούχοι Λογαριασμού αγροτικής Εστίας (Λ.Α.Ε.)

δ) Τα έμμεσα ασφαλισμένα (σύζυγοι, τέκνα) στον ΟΓΑ μέλη των οικογενειών τους

Τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού διαρκούν από 15-6-2005 μέχρι 31-12-2005.

Επίσης, για πρώτη φορά υποστηρίζεται εκδρομικό πρόγραμμα εκπαιδευτικού τουρισμού στην Κύπρο, διάρκειας πέντε ημερών, για 1.500 αυτοτελώς απασχολούμενους νέους αγρότες, ηλικίας 21-40 ετών, χωρίς δικαίωμα συμμετοχής των προστατευόμενων μελών τους στο πρόγραμμα, που παρέχει αεροπορική μεταφορά, διαμονή (με πρωινό και ημιδιατροφή), και επισκέψεις σε τόπους με ενδιαφέρον για θέματα αγροτικής απασχόλησης. Λόγω του περιορισμένου αριθμού των δικαιούχων και στα δύο προγράμματα η επιλογή θα γίνει με κλήρωση από το δ.σ. του ΟΓΑ.

Οσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα προγράμματα αυτά θα πρέπει να συμπληρώσουν την ονομαστική «ΚΑΡΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΠΑΡΟΧΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2005» και να την παραδώσουν στον ανταποκριτή του ΟΓΑ του Δημοτικού Διαμερίσματος που ανήκουν, το αργότερο μέχρι τις 11/4/2005.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα