Euroline: Απορρόφηση της Marfin Global Investments

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2005 10:58
UPD:11:02

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ από τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης με απορρόφηση της Marfin Global Investments από τη Euroline Επενδυτική ΑΕΕΧ.

Η συγχώνευση πραγματοποιείται με ενοποίηση των στοιχείων του ενεργητικού και παθητικού των συγχωνευομένων εταιρειών, όπως αυτά εμφανίζονται στη λογιστική κατάσταση της απορροφώσας εταιρείας και τον ισολογισμό μετασχηματισμού της απορροφωμένης εταιρείας της 31.10.2004.

Το μετοχικό κεφάλαιο της απορροφώσας εταιρείας θα αυξηθεί αφενός κατά ποσό ίσο με το μετοχικό κεφάλαιο της απορροφωμένης εταιρείας και αφετέρου κατά ένα ποσό προερχόμενο από το λογαριασμό ειδικού αποθεματικού «Διαφορά από μετατροπή μετοχικού κεφαλαίου σε ευρώ της απορροφώσας εταιρείας για λόγους στρογγυλοποίησης της ονομαστικής αξίας των μετοχών της απορροφώσας εταιρείας.

Οι σχέσεις ανταλλαγής που προτείνεται να εγκριθούν από τις γενικές συνελεύσεις των δύο εταιρειών είναι οι ακόλουθες:

- Μία (1) νέα ονομαστική μετοχή της Euroline ονομαστικής αξίας 2,87 ευρώ για κάθε μία (1) παλαιά μετοχή της Euroline ονομαστικής αξίας 2,93 ευρώ.

- 0,9390764563 νέες ονομαστικές μετοχές της Euroline ονομαστικής αξίας 2,87 ευρώ για κάθε μία (1) παλαιά μετοχή της Marfin Global Investments ονομαστικής αξίας 2,55 ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Euroline, οι ανωτέρω σχέσεις ανταλλαγής και εν γένει οι όροι του σχεδίου σύμβασης Συγχώνευσης τελούν υπό την έγκριση των Γενικών Συνελεύσεων των συγχωνευομένων εταιρειών και την προϋπόθεση χορηγήσεως προβλεπόμενων από το νόμο αδειών ή εγκρίσεων των αρμοδίων Αρχών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα