Ινδία: Δεν θα αυξηθούν τα επιτόκια, λέει ο υπουργός Οικονομικών

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2005 11:40

ΕΤΗΣΙΟ ρυθμό ανάπτυξης 7%, φαίνεται ότι θα εμφανίσει η Ινδία, η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας και δεν θα προχωρήσει σε αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας, P. Chidambaram. Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές των ομολόγων.

Η Ινδία δεν θα προχωρήσει στην αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού μέσα στο επόμενο εξάμηνο, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, P. Chidambaram, εκτός κι εάν συμβεί κάτι απρόβλεπτο

«Για τους επόμενους έξι μήνες, δεν νομίζω να αυξηθούν τα βασικά επιτόκια δανεισμού», ανέφερε ο Chidambaram, επικαλούμενος την αφθονία των πιστώσεων, οι οποίες θα αντιμετωπίσουν τη ζήτηση των εταιρειών και θα είναι ικανές να χρηματοδοτήσουν το έλλειμμα του προϋπολογισμού της Ινδίας, ύψους 35 δισ. δολ. ΗΠΑ. «Υπάρχει μεγάλη ρευστότητα. Μεσοπρόθεσμα, δεν βλέπω αύξηση των επιτοκίων, εκτός και αν συμβεί κάτι απρόβλεπτο», ανέφερε ο ηλικίας 59 ετών υπουργός, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο Ν. Δελχί.

Από τα τέλη Φεβρουαρίου, οι αποδόσεις των ινδικών ομολόγων 10ετούς διάρκειας αυξήθηκαν κατά 0,26%, καθώς επικράτησε ανησυχία, ότι οι πιστώσεις θα αυξήσουν το κόστος δανεισμού. Ο Chidambaram, ο οποίος έχει διατελέσει υπουργός Επορίου και στη συνέχεια Οικονομικών στις δύο προηγούμενες κυβερνήσεις της χώρας, είπε στις 28 Φεβρουαρίου, ότι η κυβέρνηση θα υπερδιπλασιάσει τις πωλήσεις χρέους στο 1,1 τρισ. ρουπίες (25 δισ. δολ.), τη χρήση που αρχίζει την 1η Απριλίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα