China Unicom: Yψηλό κόστος, απρόσμενη μείωση των κερδών

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2005 11:59

ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ μείωση των καθαρών κερδών, το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, καθώς δαπάνησε περισσότερα για την προώθηση των πωλήσεων και των επιχορηγήσεων κινητών, προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους αγοραστές, εμφάνισε η τρίτη σε μέγεθος εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, από πλευράς αριθμού χρηστών, στον κόσμο, China Unicom Ltd.

Τα καθαρά της κέρδη υποχώρησαν στα 390 εκατ. γιουάν (47 εκατ. δολ. ΗΠΑ), από 430 εκατ. γιουάν, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία του εννεαμήνου, τα οποία αφαίρεσε το Bloomberg News από τα αντίστοιχα για το σύνολο της χρήσης, που ανακοίνωσε η εταιρεία. Επτά οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, προέβλεπαν, ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν σε 1,1 δισ. γιουάν.

Οι μετοχές της Unicom έχουν υποχωρήσει μέσα στον Μάρτιο σε ποσοστό 11%, καθώς ανησυχία επικρατεί, ότι, ο ανταγωνισμός από την China Mobile (Hong Kong) Ltd., και οι ασύρματες υπηρεσίες που παρέχονται από τις εταιρείες κλασσικών τηλεπικοινωνιών, θα μειώσουν την αύξηση των κερδών της. Τα λειτουργικά έξοδα αναρριχήθηκαν σε ποσοστό 21% πέρυσι, ωθώντας υψηλότερα το κόστος των πωλήσεων και της προώθησής τους.

«Το κόστος ήταν το πρόβλημα», ανέφερε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Tong Jilu σήμερα, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με οικονομικούς αναλυτές στο Χονγκ Κονγκ, η οποία μεταδόθηκε μέσω του Internet, συμπληρώνοντας: «Πρέπει να ελέγξουμε το κόστος των κινητών και του δικτύου».

Το λειτουργικό κόστος αυξήθηκε στα 71,4 δισ. γιουάν πέρυσι, από 59,1 δισ. γιουάν που ήταν το 2003, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν πριν από την συνάντηση. Τα κόστος των πωλήσεων και της προώθησής τους, αυξήθηκε κατά 1/4 φθάνοντας τα 18,9 δισ. γιουάν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα