Επεκτείνεται το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων

Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2016 15:54
UPD:15:57
EPA/MAURIZIO BRAMBATTI

«Μόλις δύο χρόνια μετά την παρουσίαση του EFSI, οι υπουργοί Οικονομικών συμφώνησαν σε χρόνο - ρεκόρ την επέκταση και την ενίσχυσή του, έτσι ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα και ακόμη περισσότερες επενδύσεις», δήλωσε σχετικά, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Γίρκι Κατάινεν

Την επέκταση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI) αποφάσισαν σήμερα, οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε., εγκρίνοντας τη σχετική πρόταση της Κομισιόν, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Ecofin.

Η επέκταση αφορά τόσο την επιμήκυνση της διάρκειάς του έως το 2020, όσο και την αύξηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών πόρων, ώστε οι συνολικές επενδύσεις να ενισχυθούν κατά 500 δισ. ευρώ

Από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαρακτήρισε τη σημερινή συμφωνία «ζωτικής σημασίας», δεδομένου ότι αποδεικνύει την «προσήλωση όλων των ενδιαφερομένων μερών» στη συνέχεια της επιτυχίας του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη.

«Μόλις δύο χρόνια μετά την παρουσίαση του EFSI, οι υπουργοί Οικονομικών συμφώνησαν σε χρόνο - ρεκόρ την επέκταση και την ενίσχυσή του, έτσι ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα και ακόμη περισσότερες επενδύσεις», δήλωσε σχετικά, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Γίρκι Κατάινεν.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα