Συγχώνευση Intrakat - Intramet

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2005 16:02
UPD:16:12

Την έναρξη των διαδικασιών για τη συγχώνευση των εταιρειών Intrakat και Intramet αποφάσισαν σήμερα τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών.

Ως ημερομηνία του Ισολογισμού μετασχηματισμού της Intramet ορίστηκε η 31η/3/2005.

Η συγχώνευση τελεί υπό την αίρεση των κατά το νόμο οριζομένων αδειών και εγκρίσεων των γενικών συνελεύσεων των δύο εταιρειών και των αρμοδίων Αρχών. Εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός περίπου έξι μηνών. Σύμβουλος της συγχώνευσης είναι η Alpha Finance ΑΧΕΠΕΥ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Intrakat, οι λόγοι που συνηγορούν στην επενδυτική λογική της συγχώνευσης των δυο εταιρειών είναι οι εξής:

«Η κατασκευή ολοένα και πιο σύνθετων έργων δημιουργούν την ανάγκη συνεχούς και στενής συνεργασίας κατασκευαστικών εταιριών και εταιριών παραγωγής μεταλλικών κατασκευών. Έτσι, η συγχώνευση των δύο εταιριών του Ομίλου καθίσταται αποδοτικότερη, αποτελεσματικότερη και ιδιαίτερα ωφέλιμη.

Η νέα Εταιρία που θα προκύψει από την συγχώνευση, έχει την δυνατότητα να παρουσιάζει ολοκληρωμένες λύσεις σε σύνθετα κατασκευαστικά έργα, εκμεταλλευόμενη τις συνεργίες και τις οικονομίες κλίμακας των δύο εταιριών σε πολλά προϊόντα (κατασκευή σταθμών βάσης, έργα μηχανικού, μεταλλικές κατασκευές) συγκεντρώνοντας όλη την οικονομική αξία που δημιουργείται προς όφελος των μετόχων, θα διαθέτει μία ισχυρή και αποδοτικότερη κεφαλαιακή διάρθρωση, που θα της επιτρέπει να χρηματοδοτεί ευχερέστερα και να εκμεταλλεύεται αποδοτικότερα τις διάφορες επενδυτικές ευκαιρίες και θα είναι μεγαλύτερη, τόσο από πλευράς λειτουργικών μεγεθών (πωλήσεις, ίδια κεφάλαια, πάγιο ενεργητικό, κερδοφορία), όσο και από πλευράς κεφαλαιοποίησης στο Χ.Α.. Επίσης, η βελτίωση της χρηματοοικονομικής διάρθρωσης της νέας Εταιρίας λόγω της συγχώνευσης, θα μειώσει το κόστος των ιδίων κεφαλαίων, με αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους χρηματοδότησης των έργων που θα αναλάβει.

Η υψηλή εξειδίκευση σε έργα υψηλής Τεχνολογίας και Τηλεπικοινωνιών (Telecoms) και οι σημαντικές πωλήσεις στον τομέα αυτό, προϋποθέτουν, από την φύση του αντικειμένου, την άμεση και συστηματική συνεργασία των τομέων των συμβατικών κατασκευών και των μεταλλικών κατασκευών. Επίσης, ο αναπτυξιακός προσανατολισμός σε έργα περιβάλλοντος και ειδικότερα σε έργα υψηλής περιβαλλοντικής Τεχνολογίας (Βιολογικά κτλ), δημιουργεί έντονες ανάγκες ενιαίας αντιμετώπισης των τελικών λύσεων από συμβατικές και μεταλλικές κατασκευές».

Τα διοικητικά συμβούλια των δυο εταιρειών εξέλεξαν την εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών ΣΟΛ Α.Ε., προκειμένου να προβεί στον έλεγχο του Ισολογισμού Μετασχηματισμού της Intramet και τη σύνταξη της σχετικής Εκθέσεως για τη διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων.

Στον προσδιορισμό της σχέσης ανταλλαγής των μετοχών των δύο εταιρειών και στη σύνταξη της προβλεπόμενης από το νόμο έκθεσης θα προβεί η Ωμέγα Τράπεζα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΝΚΑΤ
  • ΙΝΤΚΑ



Σχολιασμένα