Ντέισελμπλουμ: Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να γίνει κι άλλη δουλειά

Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2016 20:14
UPD:23:21
SOOC/Alexandros Michailidis

Ο Γερούν Ντέισελμπλουμ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το τέλος του Eurogroup.

«Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να γίνει και άλλη δουλειά» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ αναφορικά με την τεχνική συμφωνία και πρόσθεσε ότι οι θεσμοί θα επιστρέψουν για να συνεχίσουν τη συζήτηση πάνω στα ανοιχτά θέματα. Σε ό,τι αφορά το χρέος τη συζήτηση απασχόλησαν κυρίως τα βραχυπρόθεσμα μέτρα.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου ο Ντέισελμπλουμ τόνισε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα παραμένει στο 3,5% και το 2018, υπογράμμισε ότι είναι αναγκαία η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης αλλά τα μέτρα για το χρέος δεν συνδέονται με αυτή. Σημείωσε πως το πακέτο των βραχυπρόθεσμων ξεκινά μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Σχετικά με τα πλεονάσματα ανέφερε χαρακτηριστικά «μακάρι να υπήρχαν μόνο δύο διαφορετικές γνώμες, υπάρχουν 19. Το πρωτογενές μένει στο 3,5% μέχρι το 18, έχουμε αφήσει αυτή τη συζήτηση θα επιστρέψουμε αργότερα». 

Σε ό,τι αφορά το ΔΝΤ ανέφερε ότι παραμένει δεσμευμένο να συμμετάσχει στο πρόγραμμα και σύμφωνα με τον Ντέισελμπλουμ «το ΔΝΤ επανεπιβεβαίωσε ότι θα κάνει συστάσεις στο τεχνικό του συμβούλιο όταν υπάρξει τεχνική συμφωνία».

ΕΡΤ

Ερωτηθείς για τα εργασιακά επιβεβαίωσε ότι τέθηκαν εκτενώς στο τραπέζι και σχολιάζοντας τα περί πολιτικής απόφασης σημείωσε ότι οι υπουργοί δεν μπορούν να μπουν σε λεπτομέρειες.

Σε ερώτηση για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα είπε ότι «στα μέσα του 2018 ελπίζουμε να ολοκληρωθεί επιτυχώς το πρόγραμμα και τότε θα δούμε τι ζητήματα υπάρχουν σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους και θα δούμε τι χρειάζεται. Δεν θα υπάρξει άλλη αποσαφήνιση σε σχέση με αυτό το θέμα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα