Αλ. Φλαμπουράρης: Να σεβαστούν οι δανειστές τη συμφωνία του καλοκαιρού

Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2016 14:20
UPD:14:31
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

«Να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και να ξεκινήσει η αναδιάρθρωση του χρέους χωρίς νέα μέτρα» επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας.

Μήνυμα στους δανειστές να σεβαστούν τη συμφωνία το καλοκαιριού που η κυβέρνηση την εφαρμόζει παρόλο που «ήταν αρκετά επώδυνη», έστειλε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Καλεί τους υπουργούς Οικονομικών «να αποδείξουν τη συνέπειά τους» στο σημερινό Eurogroup.

«Να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και να ξεκινήσει η αναδιάρθρωση του χρέους χωρίς νέα μέτρα» επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στις εργασίες της Διημερίδας Διαβούλευσης που συνδιοργανώνει η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, σε συνεργασία  με τον ΟΟΣΑ με θέμα «Εκσυγχρονισμός του Εσωτερικού Ελέγχου».

Χαιρετίζοντας τις εργασίες της Διημερίδας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η «κυβέρνησή μας παρέλαβε μια χώρα στην οποία κυριαρχούσε η διαφθορά και η διαπλοκή.

Ο κ. Φλαμπουράρης ανέφερε ότι το φαινόμενο της διαφθοράς δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό, αλλά «αντικατοπτρίζει συγκεκριμένες παθογένειες του σύγχρονου πολιτικο-οικονομικού προτύπου συγκρότησης του συνόλου των κοινωνιών και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται. Ιδιαίτερα μάλιστα από την στιγμή που η παγκοσμιοποίηση, οι διευκολύνσεις στην κίνηση κεφαλαίων και η τεχνολογική πρόοδος δίνουν τη δυνατότητα για την ανάπτυξη εργαλείων και πρακτικών οι οποίες αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης της διαφθοράς».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα