Η Ελλάδα αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο στον ΟΟΣΑ για τις ΜΜΕ

Στην Ελλάδα η 6η Ευρωμεσογειακή Υπουργική Διάσκεψη για τη Βιομηχανία
Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2005 13:21

Επιστολή με την οποία αποδέχεται την πρόταση του ΟΟΣΑ να αναλάβει η Ελλάδα ηγετικό ρόλο σε δραστηριότητες του διεθνούς οργανισμού για την εξάλειψη εμποδίων πρόσβασης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στις διεθνείς αγορές, απεστειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, στον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Δρ. Χ.Σλόγκλ.

Ο ρόλος της Ελλάδας θα συνίσταται κυρίως στη συμμετοχή εκπόνησης από τον ΟΟΣΑ διεθνούς μελέτης καθώς και την οργάνωση στην Ελλάδα, από κοινού με τον ΟΟΣΑ, υψηλού επιπέδου διεθνούς Διάσκεψης για το θέμα της εξάλειψης των εμποδίων πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις διεθνείς αγορές.

Η οργάνωση της Διάσκεψης αυτής θα γίνει με τη συνεργασία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και του υπουργείου Ανάπτυξης.

Επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης έλαβε επιστολή από τον φινλανδό ομόλογό του, Μάουρι Πεκάρινεν, στην οποία επισημαίνεται ότι συμφωνεί με την πρόταση της Ελλάδος (που διατύπωσε ο υπουργός Ανάπτυξης σε σχετική επιστολή) για την πραγματοποίηση στην Ελλάδα της 6ης Ευρωμεσογειακής Υπουργικής Διάσκεψης για τη Βιομηχανία, το φθινόπωρο του 2006.

Η οργάνωση της εκδήλωσης αυτής θα πραγματοποιηθεί από κοινού με τη Φινλανδία, που θα ασκεί εκείνη την περίοδο την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και με την ενεργό συμμετοχή και στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα