Ν. Κορέα: Μείωση 4,6% της βιομηχανικής παραγωγής τον Φεβρουάριο

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2005 09:14

ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ μείωση, σημείωσε τον Φεβρουάριο η βιομηχανική παραγωγή στη Ν. Κορέα, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα επτά ετών, καθώς η αύξηση των εξαγωγών περιορίστηκε και ο αριθμός των εργάσιμων ημερών μειώθηκε, εξ αιτίας του εορτασμού του Νέου Σεληνιακού Ετους, περιορίζοντας την επέκταση της τρίτης σε μέγεθος οικονομίας της Ασίας.

Εποχιακώς προσαρμοσμένη, η μείωση της βιομηχανικής παραγωγής ήταν 4,6%, μετά από άνοδο σε ποσοστό 3,1%, τον Ιανουάριο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, στη Σεούλ. Η βιομηχανική παραγωγή, υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα, από τον Μάρτιο του 1998. Σύμφωνα με τους πέντε οικονομικούς αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, η βιομηχανική παραγωγή θα σημείωνε αύξηση 1%. Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, η παραγωγή μειώθηκε κατά 7,3%.

Οι εξαγωγές της Ν. Κορέας, αυξήθηκαν τον Φεβρουάριο, με τον χαμηλότερο ρυθμό, σε χρονικό διάστημα δύο ετών, καθώς τα κέρδη του νομίσματος της χώρας, ουόν, περιόρισαν την αξία των πωλήσεων στο εξωτερικό σε συνδυασμό με τις λιγότερες ημέρες εργασίας στο πλαίσιο του εορτασμού του Νέου Σεληνιακού έτους. Οι εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Kia Motors Inc. και της Samsung Electronics Co., βασίζονται στις εξαγωγές για την ανάπτυξή τους, μέχρις ότου αυξηθούν και πάλι οι δαπάνες των καταναλωτών.

Το νόμισμα της χώρας, αναρριχήθηκε σε ποσοστό 14% έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ το τελευταίο εξάμηνο, έχοντας τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των λοιπών ασιατικών νομισμάτων. Ισχυρότερο ουόν, περιορίζει την αξία των κερδών των εξαγωγικών εταιρειών και ενδέχεται να αυξήσει τις τιμές στις ξένες αγορές. Το ουόν υποχωρούσε 0,2%, φθάνοντας στο 1.018,70 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ στις 10:36' π.μ., στη Σεούλ, σύμφωνα με την Seoul Money Brokerage Services Ltd.

Ο δείκτης Kospi υποχωρούσε 0,9%, φθάνοντας στις 969,09 μονάδες, στις 10:38' π.μ. Η απόδοση των κρατικών ομολόγων διάρκειας τριών ετών, υποχώρησε κατά οκτώ μονάδες βάσης στο 3,99%, στις 9:30' π.μ., σύμφωνα με την Korea BondWeb, στο Web site της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα