EQT και Goldman εξαγοράζουν την ISS της Δανίας, αντί 3,8 δισ. δολ.

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2005 11:06

ΣΤΗΝ εξαγορά της δανέζικης ISS A/S, της μεγαλύτερης εταιρείας καθαρισμών στον κόσμο, αντί του ποσού των 3,8 δισ. δολ. ΗΠΑ, σε μετρητά, προχωρούν η εταιρεία επενδύσεων EQT Partners AG, της σουηδικής οικογενείας Wallenberg και το τμήμα αγοραπωλησίας μετοχών της Goldman Sachs Group Inc.

Η EQT, με έδρα τη Στοκχόλμη και η Goldman Sachs Capital Partners, προσέφεραν 470 κορώνες (81,29 δολ. ΗΠΑ), για κάθε μία μετοχή της εταιρείας, 31% υψηλότερα της τιμής κλεισίματος στις 23 Μαρτίου, στις 358 σουηδικές κορώνες.

Η ISS, με έδρα την Κοπεγχάγη, έχει δραστηριότητες που εκτείνονται από τους καθαρισμούς γραφείων έως και τη διαμόρφωση χώρων.

Οι δύο εταιρείες επενδύσεων απορροφούν την ISS, καθώς ο επικεφαλής της Eric Rylberg, 48 ετών, επιδιώκει να αυξήσει την κερδοφορία της εταιρείας, μετά από περισσότερες των 300, συγχωνεύσεις, που έκανε από το 1998. Οι μετοχές της ηλικίας 104 ετών εταιρείας, έχουν υποχωρήσει μέσα στην τελευταία πενταετία, σε ποσοστό της τάξης του 30%.

«Η EQT μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση της εφαρμογής της στρατηγικής της εταιρείας, με περαιτέρω επενδύσεις στην οργανική ανάπτυξη και να κάνει νέες εξαγορές», ανέφερε ο Ole Andersen, συνέταιρος της EQT Partners, στην κοινή ανακοίνωση της EQT και της Goldman Sachs. Νωρίτερα μέσα στο έτος, η EQT εξαγόρασε δύο από τις δραστηριότητες τις ISS, συμπεριλαμβανομένης της δραστηριότητας της προσωπικής υγιεινής.

Η EQT και η Goldman Sachs Capital Partners βρίσκονται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων από τη συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου στις 23 Μαρτίου και παρουσιάζουν τα σχέδιά τους, αναφέρεται στη ανακοίνωση της ISS.

Χθες, ανακοινώθηκε ότι η Goldman, αποτέλεσε μία από τις επτά φίρμες, που συμφώνησαν να αγοράσουν την εταιρεία SunGard Data Systems Inc., αντί του ποσού των 10,4 δισ. δολαρίων.

Σύμβουλος της ISS για την εμπορική συναλλαγή, είναι η Nordea Bank AB. Η Enskilda Securities, σκέλος της Skandinaviska Enskilda Banken AB, η Citigroup Inc. και η Goldman, είναι σύμβουλοι των αγοραστών της εταιρείας. Η εμπορική συναλλαγή θα χρηματοδοτηθεί από την Citigroup και την Goldman.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα